Lompat ke isi

Alokasia

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Alocasia
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:

Alokasia mangrupa salah sahiji tina sababaraha tutuwuhan tropis tina genus Alocasia.[1][2] Tutuwuhan ieu mangrupa tutuwuhan hérbal asiatik tropis nyarupaan taleus bolang (Colocasia) ngan dibédakeun sabab miboga palapah nu gedé.[3][4]

Tutuwuhan tina génus ieu sok dipelak salaku tutumuhan hias jeung miboga daun nu gedé wangun ati atawa panah.[5] Unggal tutuwuhan tina génus ieu mibanda daun gedé anu katinggal basal jeung jiga parahu boat nu boga buah kabeureuman.[6]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Alocasia (diakses 10 Desember 2015)
  2. (en)Alocasia Archived 2020-08-09 di Wayback Machine (diakses 5 Maret 2016)
  3. (en)Alocasia genus (diakses 5 Maret 2016)
  4. Penulis, Tim (2007). Ensiklopedia Tanaman HiasPenulis. Indonesia: Agromedia Pustaka. p. 2. ISBN 9789790061422.  Disungsi20 April 2023
  5. (en)1861668914?/definition?.html Alocasia definition[tumbu nonaktif] (diakses 5 Maret 2016)
  6. (en)Alocasia Description (diakses 10 Desember 2015)