Angkrék bulan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Anggrék bulan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Angkrék bulan
Phalaenopsis amabilis Orchi 03.jpg
Klasifikasi ilmiah edit
Missing taxonomy template (fix): Aeridinae
Génus: Phalaenopsis
Spésiés:
P. amabilis
Ngaran binomial
Phalaenopsis amabilis
Sinonim[1]
  • Epidendrum amabile L.
  • Cymbidium amabile (L.) Roxb.
  • Synadena amabilis (L.) Raf.

Angkrék bulan atawa Anggrék bulan (Phalaenopsis amabilis)[2][3] mangrupa spésiés tina tutuwuhan kembangan ti kulawarga angkrék Orchidaceae, pituin nusantara jeung Australia, sarta loba dimumulé pikeun papaés imah.

Ayeuna, angkrék kapanggih dina sakabéh buana kajaba Antartika. Lolobana spésiés konsentrasi dina lintang tropis. Di dieu, di daérah anu usum halodo jeung usum hujan anu alus, aranjeunna manggih kaayaan anu paling nguntungkeun pikeun kamekaranana.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Citakan:WCSP
  2. "Moon orchid". Flowers of India. Diakses tanggal 24 February 2019. 
  3. "ASEAN National Flowers". Centre for International Affairs. Diakses tanggal 27 December 2018. 
  4. "Sumebarna anggrek.". 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg