Orchidaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Orchidaceae
Orchidaceae

Kulawarga aangkrékan[1] (basa latin: Orchidaceae[1]) mangrupa golongan tutuwuhan kembangan anu mibanda anggota atawa jenis panglobana. Anggota ti kulawarga ieu bisa dipanggihan di sakuliah dunya, iwal gurun pasir anu garing jeung daérah anu sok katutupan salju[1]. Jenis angkrék anu aya di dunya kisaran antara 17.000-35.000. Kontribusi angkrék Indonésia dina khasanah angkrék dunya cukup gedé[1]. Tina 20.000 spésiés angkrék anu sumebar di sakuliah dunya, 6.000 di antarana aya di leuweung Indonésia[1]. Angkrék mangrupa tutuwuhan hias anu miboga niléy éstétika luhur[1]. Wangun jeung warna kembang sarta karakteristik séjénna anu unik jadi daya tarik sorangan tina spésiés tutuwuhan hias ieu sangkan loba dipiresep ku konsumén[1], boh di jero negeri boh ti luar negeri[1]. Angkrék anu dipiresep nyaéta dina wangun kembang potong jeung tutuwuhan pot[1]. Angkrék ditangtayungan ku Peraturan Pamaréntah Républik Indonésia, nomor 7 taun 1999, tanggal 27 Januari 1999[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i M. Sabran, A. Krismawati, Y.R. Galingging, dan M.A. Firmansyah. Eksplorasi dan Karakterisasi Tanaman Anggrek di Kalimantan Tengah. Diaksés 02 Juli 2015.
  2. Anggrek.Org, Anggrek yang dilindungi Undang-Undang. Diaksés 02 Juli 2015.
Nulis.jpg