Anggun C. Sasmi

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Anggun C Sasmi
A black-haired woman with a grey coat getting interviewed
Anggun C Sasmi saat tampil konser di Le Trianon, Paris, Prancis, pada bulan Juni 2012
GumelarAnggun Cipta Sasmi
29 April 1974 (1974-04-29) (yuswa 49)
Jakarta, Indonesia
KabangsaanIndonesia
PagawéanPanyanyi
Taun aktip1986 - ayeuna
Jangkungna163 cm
Pasangan
  • Michel Georgea (m. 1992–99)
  • Olivier Maury (m. 2004–06)
  • Cyril Montana (m. 2010–15)
  • Christian Kretschmar (m. 2018)[1]
AnakKirana Cipta Montana Sasmi[2]
Karir musik
Aliran
Tanda tangan
Situs web
www.anggun.com
Anggun C Sasmi (2011).

Anggun Cipta Sasmi atawa nu leuwih kasohor ku sebutan Anggun C. Sasmi nyaéta salah sahiji musisi Indonesia nu kasohor ka sakuliah dunya.[3] Lahir di Jakarta tanggal 29 April 1972.[3] Lahir ti pasangan Darto Singo, salah saurang seniman sarta Dian Herdina, wanoja turunan Karaton Yogyakarta.[3]
Ti leuleutik kénéh, Anggun C Sasmi geus boga bakat dina widang musik.[3] Nalika umurna 9 taun, Anggun C Sasmi geus bisa ngaluarkeun laguna sorangan.[3] Dina umurna nu ka-14, Anggun C Sasmi mimiti rékaman albeum rock munggaranana.[3] Albeum nu judulna Dunia Aku yang Punya 1986 diorbitkeun ku musisi Ian Antono sarta didistribusikeun ku Blackboard Records.[3] Tuluy, Anggun C Sasmi rékaman albeum nu kaduana Tua-tua Keladi 1990, dituluykeun kana albeum Anak Putih Abu-abu 1991, Gaya Remaja 1992, Noc Turno 1992, Anggun Cipta Sasmi…Lah 1993 sarta nu pamungkas nyaéta Yang Hilang 1994.[3]
Anggun C Sasmi nu boga kahayang bisa ngalanglang ka sakuliah dunya ahirna hijrah ka London, Inggris.[3] Tapi sawatara waktu, Anggun mekarkeun bakatna dina widang musik di Paris, Prancis.[3] Di Paris, Anggun panggih jeung Erick Benzi, salah sahiji produser nu kasohor di Paris.[4] ti dinya, Anggun C Sasmi ngagabung jeung label rékaman Sony Music Prancis.[4] Albeum munggaranan dina taun 1997 nyaéta Au Nom De La La Lune dina basa Prancis atawa Snow on Sahara dina basa Inggris.[4] Ieu albeum kajual di sawatara nagara Eropa kayaning Belgia, Italia, Switzerland, Prancis sarta di sawatara nagara di Asia.[4] Salian ti éta, ieu albeum ogé dilélér Double Gold di Prancis, Double Platinum di Italia, Gold di Singapura, Gold di Switzerland, Platinum di Malaysia, jeung Triple Platinum di Indonésia.[4] Sataun ti dinya, Anggun C Sasmi ngarilis albeum Désirs Contraires atawa Chrysalis (versi basa Inggris di pasar internasional).[4] Albeum ieu ogé dilélér Gold di Italia, Platinum di Prancis, Double Platinum di Indonésia, sarta Multi Platinum di sawatara nagara saluareun Asia.[4] Tuluy albeum Open Hearts 2002, Luminesence 2005, jeung Luminescene Speial Edition 2006.[3] Ahir bulan Méi 2011, Anggun C Sasmi ngaluarkeun albeum nu judulna Echoes nu diproduseran ku Anggun sorangan.[3] Ieu albeum dirilis dina dua basa nyaéta Indonésia jeung Inggris.[3] Salian ti karirna di dunya hiburan, Anggun C Sasmi ogé aktip di sawatara kagiatan sosial.[3] salah sahijina di FAO jadi Goodwill Ambassador keur PBB.[3] Anggun C Sasmi ogé kasinugerahan Diamond Award sarta panglélér husus ti menteri kabudayaan Prancis dina The International Exhibition of the Music Industry di Miden.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Anggun berstatus Nyonya di YouTube (Warta Kota)
  2. Anggun bicara soal Long Distance di YouTube (NET.)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o Anggun C Sasmi (id) (Diakses tanggal 1 Desember 2011)
  4. a b c d e f g h Biografi Anggun C Sasmi (id) (Diakses tanggal 1 Desember 2011)