Anjang-anjangan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Anjang-anjangan atawa anyang-anyangan nyaéta kaulinan nu niru-niru jelema nu geus rumah tangga, aya bapa, ibu, anak, tatangga, warung, pasar, jsb. Biasana dilakukeun ku barudak awéwé, tapi saupama aya budak lalaki sok pirajeunan dijadikeun bapa.

Palaturan[édit | édit sumber]

Saenyana mah euweuh palaturan nu matuh, mung paling ogé budak nu kabagéan peran bapa, indung atawa anak kudu bisa ngalenyepan peran nu dilakon. Mun saenyana aya aya nu teu bisa ngalenyepan, biasana sok dipoyokan teu bisaeun ulin.


Arjuna Wayang.jpg