Warung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

GOOD MORNING.


Warung di Indihiang Jaman Baheula

Warung nyaéta usaha leutik milik kulawarga anu wangunn mangrupa kios/ toko leutik atawa restoran basajan. Warung téh bagian penting dina kahirupan sapopoé. Istilah warung aya ogé di Malaysia. Rupa-rupa jenis warung, umumna wangunna toko leutik saperti roda anu maké suhunan, ngajual minuman dingin dina kemasan botol, es bon-bon, roko, kurupuk jeung rupaning kaperluan sapopoe. Warung anu ngajual dahareun umumna ngajual rupaning goréngan, kopi. Lian ti ngajual dahareun has Indonésia, warung-warung ogé ngajual dahareun has Asia jeung barat, dahareun saperti sangu goréng, emih goréng. Warung anu ngajual dahareun ti barat ogé aya, saperti ngajual roti, panekuk, sop, beuleum lauk, stéak, pizza Istilah "warung" ogé ngarujuk kana kedai.

Rupa-rupa warung:

  1. Warung nasi, warung nu ngajual sangu jeung deungeunna samodél restoran leutik.
  2. Warung kopi, warung nu ngajual kopi jeungkuéh-kuéh saperti goréngan, pisang goréng, atawa buah- buah seger.
  3. Warung roko, warung anu ngajual roko, permén, minuman ringan, kurupuk jeung dahareun séjénna, sarta kabutuhan sapopoe.
  4. Warung Tegal, warung nasi has Tegal
  5. Warung Internet, warung anu nyéwakeun komputer sangkan nyambung kana internet
  6. Warung télékomunikasi, warung anu nyéwakeun sambungan telepon