Ansan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Ansan 100px
Map Ansan-si.png
Hangul: 안산시
Hanja: 安山市
Romanisasi Revisi: Ansan-si
McCune-Reischauer: Ansan-si
Statistik
Lega: 144.78 km²
Pangeusi: 686,873 (2004)[1]
Kapadetan: 4,744.3 people/km²
Babagian Administratif: 2 gu, 22 dong

Ansan nyaéta salah sahiji kota di Propinsi Gyeonggi, Koréa Kidul. Kota ieu aya di kidueun Seoul, sarta jadi bagian tina Wewengkon Ibukota Nasional Seoul. Ansan dihubungkeun jeung Séoul ku karéta api ngaliwatan Subway Seoul Jalur 4.

Ansan perenahna di basisir Sagara Konéng (urang lokal nyebut Sagara Kulon), dina 37°19′N 126°50′E. Sababaraha pulo nu aya di Sagara Konéng kaasup kana yurisdiksina. Nu panggedena sarta kasohor nyaéta Pulo Daébu.

Sababaraha institusi atikan hambalan luhur aya di Ansanm kaasup Ansan College, Ansan College of Technology, Seoul Institute of the Arts, jeung Universtas Hanyang.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg