Lompat ke isi

Anthurium andraeanum

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Anthurium andraeanum
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. andraeanum
Ngaran binomial
Anthurium andraeanum
Sinonim

Anthurium venustum Sodiro

Anthurium andraeanum nyaeta spesies kembang nu kaasup dina famili Araceae nu asalna ti Kolombia jeung Ekuador.[1] Tutuwuhan ieu mangrupakeun salah sahiji tina daftar NASA Clean Air Study, nu geus dikanyahokeun mangfaatna. Salah sahijina nyaeta Anthurium andraeanum tiasa ngaleungitkeun gas-gas siga formaldehida, xilena, toluena jeung amonia nu aya di udara.[2] Tutuwuhan ieu biasana hirup di wewengkon nu iklimna haneut, rindang jeung lembab.Umumna sok tumbuh di wewengkon leuweung hujan tropis. Ciri hasna nyaéta warnana beureum, kembangna aya nu rada nonjol nu disebut spadix.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. "Anthurium andraeanum Linden ex André | Plants of the World Online | Kew Science". Plants of the World Online. Diakses tanggal 2023-02-05. 
  2. "NASA recommended houseplants based on NASA clean air study". mashrita nature cloud. 
  3. Collette, Vern E.; Jameson, Paula E.; Schwinn, Kathy E.; Umaharan, Pathmanathan; Davies, Kevin M. (2004-11). "Temporal and spatial expression of flavonoid biosynthetic genes in flowers of Anthurium andraeanum" (dalam bahasa en). Physiologia Plantarum 122 (3): 297–304. doi:10.1111/j.1399-3054.2004.00402.x. ISSN 0031-9317. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1399-3054.2004.00402.x.