Apiaceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
apiaceae
(Saledri)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Apiales
Kulawarga: Apiaceae

Apiacéae nyaéta kulawarga tutuwuhan nu aya dina kelompok utama Angiospermae (tutuwuhan kembangan).[1] Apiacéae mangrupa salah sahiji keluarga angiospermae panggedéna, miboga antara 300 genus jeung 2.500-3.000 spésiés.[2] Tutuwuhan ieu aya sakualiah dunya, tapi umumna di daérah iklim saeutik di daérah tropis.[2] Kulawarga ieu mimiti diaku salaku kelompok has nalika ahir abad ka-16, ngajadikeun ieu salah sahiji tina kulawarga nu mimiti diaku salaku unit nu béda.[2] Ieu mangrupa salah sahiji kulawarga nu pang babarina dipikawanoh, tapi mangrupa salah sahiji nu pang héséna di idéntifikasi kalawan spésiés nu tangtu.[3] Kembang-kembang tina Apiacéae rupa-rupa pisan, sabagian gedé variasi aya dina daun jeung buah.[2][3] Satiap kembang miboga 5 mahkota ngan segmen kelopak kadang-kadang saeutik nepi ka aweuhan.[2][3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Apiaceae (diakses 9 Maret 2016)
  2. a b c d e (en)Apiaceae taxon (diakses 9 Maret 2016)
  3. a b c (en)Apiaceae (diakses 9 Maret 2016)
Nulis.jpg