Apiales

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Apiales
(bortol nu mangrupa anggota apiales)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Apiales

Apiales nyaéta salah sahiji ordo tutuwuhan tina kelompok utama Angiospermae (tutuwuhan kembangan).[1] Apiales mangrupa ordo tutuwuhan kembangan nu miboga kulawarga asli kaasup Araliaceae (kulawarga ginséng) jeung Apiaceae (Kulawarga bortol) jeung 8 kulawarga nu kapanggih anyaran.[2] Spésiés sukulen dina ordo ieu kapanggih dina génus Cussonia (tutuwuhan engkol) dina kulawarga Araceae jeung Crithmum maritimum dina kulawarga Apiacéae).[2] Apiales mangrupa organisme nu miboga nini moyang tunggal.[3] Atawa garis katurunan tutuwuhan kembangan sympetalous, dina kelompok euasterids II tina Angiosperm Filogeni grup III (APG III) sintim klasifikasi botani.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Apiales classification (diakses 9 Maret 2016)
  2. a b (en)Apiales (diakses 9 Maret 2016)
  3. a b (en)Apiales (diakses 9 Maret 2016)
Nulis.jpg