Audit internal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Audit internal nyaéta salah sahiji pungsi pameunteunan mandiri nu dijieun dihiji organisasi, miboga tujuan pikeun nguji sarta ngaevaluasi sababaraha kagiatan nu dilakukeun ku organisasi. [1]Tujuan audiit internal nyaéta pikeun mantuan manajemen organisasi dina pertanggungjawaban nu éféktif.[1]

Ditilik tina pihak nu ngalakukeun pamariksaaan, auditor internal gawé pikeun perusahaan, lembaga pamaréntahan, atawa perusahaan nirlaba. Masingkeun nu ngalakukeun audit internal téh bagéan ti perusahaan, tapi dina prak na, auditor internal kudu tetep obyektif sarta independen atawa mandiri. ti aktivitas nu diaudit.[1] Auditor internal umumna ngalapor ka ménéjér nu geus lila atawa ka Déwan Diréksi.[1]

Pikeun leuwih jéntré, ieu dihandap definis audit internal numutkeun Ikatan Auditor Internal (Institute of Internal Auditors – IIA) dikutip ku Messier (2005:514):[1]

Audit internal nyaéta hii pameunteunan nu sistematis jeung objektif nu dilakukeun ku auditor internal ka operasi sarta kontrol nu rupa-rupa dina organisasi pikeun nagtukeun:

  1. informasi kauangan jeung operasi geus bener sarta bisa diandelkeun,[1]
  2. risiko nu disinghareupan ku perusahaan geus diidentifikasi sarta diminimalisasi,[1]
  3. aturan eksternal sarta kabijakan jeung prosedur internal nu biasa ditarima geus dilakukeun,[1]
  4. kriteria operasi geus kacumponan,[1]
  5. sumber daya geus dipaké sacara éfisién jeung ékonomis, sarta[1]
  6. tujuan organisasi geus kahontal sacara éféktif --kabéh dilakukeun kalayan tujuan pikeun dikonsultasikeun jeung manajémén sarta ngarojong anggota organisasi dina ngajalankeun tanggung jawabna sacara éféktif.[1]

Fungsi sarta tujuan Audit internal[édit | édit sumber]

Tujuan-tujuan audit disaluyukeun jeung tujuan manajemen, ku kituna auditor internal aya dina posisi pikeun ngahasilkeun ajén nu luhur ka hal-hal nu dianggap manajemen paling penting pikeun kasuksesan organisasi.[2]

Numutkeun Sawyer (2005:32) nyebutkeun yén fungsi internal audit pikeun manajemen nyaéta:[2]

  1. Ngawaskeun kagiatan-kagiatan nu teu bisa diawas langsung ku manajemen puncak.[2]
  2. Ngaidentifikasi jeung ngaminimalkeun risiko.[2]
  3. Ngavalidasi laporan ka manajemen .[2]
  4. Ngabantuan manajemen dina bidang-bidang téhnis.[2]
  5. Ngabantuan prosés nangtukeun hiji keputusan.[2]
  6. Nganalisis kahareupna – lain ngan saukur pikeun nu geus dialaman.[2]
  7. Ngabantuan manajer pikeun ngurus perusahaan.[2]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k William f. Jr., Steven M. Lover dan Douglas F. Prawitt, Messier (2005). Auditing and Assurance Service A Systematic Approach. Jakarta.: Salemba Empat. 
  2. a b c d e f g h i Sawyer, Lawrence B, Mortimer A. Dittenhoffer dan James H. Scheiner, (2005). Sawyer’s Internal Auditing, Fifth Edition, Alih Bahasa: Desi Adhariani. Jakarta: Salemba Empat. 
Nulis.jpg