Babawangan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Babawangan
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Monokotil
Order: Asparagales
Kulawarga: Iridaceae
Subfamily: Iridoideae
Tribe: Tigridieae
Génus: Eleutherine
Herb.
Spésiés: E. bulbosa
Ngaran binomial
Eleutherine bulbosa
(Mill.) Urb.

Babawangan (Basa Latin: Eleutherine bulbosa; Basa Indonésia: bawang sabrang; bawang dayak) nyaéta salah sahiji spésiés nu asalna ti Amerika.[1] Ieu pepelakan téh loba tumuwuh di daérah pasir kalawan luhurna antara 600–1500 m dpl.[1] Babawangan mah remen di tempat nu nembrak kalawan taneuh nu loba humusan jeung beueus.[1] Bagéan pepelakan nu dipelakna mah nyaéta beutina.[1] Babawangan tumuwuh di pileuweungan, ari kembangna kongkolakan lima warna bodas jeung ngan ukur tumuwuh mangsa keur poék.[1] Daun babawangan wangunna kos pita nu panjangna antara 15–20 cm jeung rubak 3–5 cm sarta mirip pepelakan palem.[1] Ari beutina loba dipaké jang ubar.[1] Biasana mah dipaké pikeun ngubaran kanker, jantung, antiradang, anti baloboran getih sarta pikeun ngaronjatkeun imunitas atawa sistim kakebalan awak.[2] Babawangan miboga daun panjang jeung migalur mirip jeung anggrek taneuh.[2] Beutina téh wangunna buleud kawas endog, warnana beureum sarta teu kaangseu.[2] Ieu beutina gé bisa jadi ubar jang nyalingit, diséntri, bisul, tatu, kanker pinarep, diabétés, hiperténsi, utah-utah, panyakit konéngeun jeung hiperkolesterol.[2]

Klasifikasi[édit | édit sumber]

Kingdom Plantae[3]
Subkingdom Trachebionta[3]
Super Divisi Spermatophyta[3]
Divisi Magnoliophyta[3]
Kelas Liliopsida[3]
Sub Kelas Commelinidae[3]
Ordo Cyperales[3]
Famili Cyperaeae[3]
Genus Eleocharis[3]
Spesies Eleocharis dulcis[3]

Zat[édit | édit sumber]

Mangpaat[édit | édit sumber]

  1. Ubar kanker Usus[5]
  2. Ubar Kanker Pinareup[6]
  3. Diabétes mélitus[7]
  4. Hiperténsi[7]
  5. Kolesterol[7]
  6. Bisul[7]
  7. stroke[7]
  8. Nyeuri Beuteung[7]
  9. disentri[7]
  10. Jrrd.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g "Bawang Sabrang". Kementrian Pertanian. Diakses tanggal 27 Mei 2014. 
  2. a b c d "Bawang dayak umbi ajaib penakhluk kanker dan diabetes militus". Sehat Raga. Diakses tanggal 27 Mei 2014. 
  3. a b c d e f g h i j "Klasifikasi Babawangan". www.plantamor.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2018-02-14. 
  4. a b c d e "Bawang Dayak ( Babawangan Beureum / Kambe )". bawangdayak.org (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-02-14. 
  5. "Cara Mengkonsumsi dan 44 Manfaat BAWANG DAYAK untuk Pengobatan Herbal". mitalom.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-02-14. 
  6. "Cara Mengkonsumsi dan 44 Manfaat BAWANG DAYAK untuk Pengobatan Herbal". mitalom.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-02-14. 
  7. a b c d e f g "Cara Mengkonsumsi dan 44 Manfaat BAWANG DAYAK untuk Pengobatan Herbal". mitalom.com (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-02-14.