Kolesterol

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
DIAGRAM KOLESTEROL

Kolesterol nyaéta bahan anu ngandung lemak (lipid) mangrupa bagian tina membran luar sél dina jero awak sato.[1] Kolesterol ogé bisa kapanggih dina distribusi getih manusa.[1] Dua sumber utama kolesterol dina getih asalna tina dahareun jeung produksi di jero ati.[1] Dina jero awak urang aya lemak anu ngawengku kolesterol jahat anu biasa disebut LDL (Low Density Lipoprotein) di mana lemak ieu téh cicingna dina pembuluh darah.[2] Sedengkeun kolesterol baik anu sok disebut HDL (High Density Lipoprotein) mangrupa lemak anu bisa liur dina kandungan LDL dina jero awak.[2] Kolesterol normal dina awak nyaéta 160–200 mg, jadi numpukna kandungan LDL bisa disingkahan sangkan tetep dina kaayaan normal.[2]

Cara Ngandalikeun Kolesterol[édit | édit sumber]

Sababara cara sangkan urang bisa ngendalikeun kolesterol :

  1. Diet, konsumsi dahareun anu rendah lemak jeung kolesterol.[2] Misalna ku cara ngokonsumsi susu anu lemak jeung ngurangan ngadahar daging.[2] Pilih dahareun anu kandungan lemak tak jenuh daripada kandungan lemak jenuh.[2] Minyak anu dipaké pikeun ngagoréng sacara tuluy-gumuluy bisa ningkatkeun kadar kolesterol, jadi alusna mah singkahan dahareun anu digoréng.[2]
  2. Konsumsi kadaharan anu miboga kandungan serat saperti gandum, beubeutian, sayur-sayuran jeung bungbuahan.[2] Jinis kadaharan ieu bisa nyerep kolesterol anu aya dina jero getih jeung ngaluarkeun tina awak.[2]
  3. Konsumsi antioksidan, kandungan antioksidan ayana dina bungbuahan saperti jeruk, strawbery, gedang, wortel, jeung waluh. MengkoNgadahar bawang bodas sacara taratur bisa nurunkeun kadar kolesterol.[2]
  4. Ingkahan alkohol jeung ngaroko.[2]
  5. Olahraga

catetan[édit | édit sumber]

  1. a b c Pengertian Kolesterol(Dicutat tanggal 20 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k Tips Mengendalikan Kolesterol (Dicutat tanggal 10 November 2011)