Barbara Bush

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Barbara Bush
Ibu Nagara Amérika Serikat
Masa jabatan
20 Januari 1989 – 20 Januari 1993
Présidén George H. W. Bush
Saméméhna Nancy Reagan
Sanggeusna Hillary Clinton
Istri Wakil Presiden Amerika Serikat
Masa jabatan
20 Januari 1981 – 20 Januari 1989
Wakil Presiden George H. W. Bush
Saméméhna Joan Mondale
Sanggeusna Marilyn Quayle
Katerangan lian
Gumelar Barbara Pierce
8 Juni 1925
New York City, New York, Amerika Serikat
Pupus 17 April 2018 (yuswa 92)[1][2]
Houston, Texas, Amerika Serikat
Pasaréan George Bush Presidential Library
Partéy pulitik Republican
Pameget/istri George H. W. Bush (m. 1945)
Murangkalih
Alma mater Smith College
Tanda tangan

Barbara Pierce Bush (gumelar 8 Juni 1925 – tilar dunya 17 April 2018 dina umur 92 taun) nyaéta pamajikan Présidén ka-41 Amérika Serikat, George H. W. Bush, anu ngajabat dina periode ti 1989 dugi ka 1993. Anjeunna ogé indung ka Présidén ka-43 Amérika Serikat, George W. Bush, sareng tilas Gubernur Florida, Jeb Bush.

Barbara Pierce gumelar di New York City. Anjeunna patepung ka George Herbert Walker Bush nalika yuswa 16 taun, sareng dua nikah di Rye, New York, dina taun 1945, nalika anjeunna balik ka bumi saatos dileupaskeun janten petugas Angkatan Laut nalika Perang Dunya II. Anjeunna pindah ka Midland, Texas, nalika anjeunna janten karir politik, dina taun 1950.

Salaku Ibu Nagara kahiji Amérika Serikat, Bush digawé pikeun muka panyabab literasi universal, ku ngadegkeun Barbara Bush Foundation for Family Literacy.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Barbara Bush Cause of Death: What is Chronic Obstructive Pulmonary Disease?". Newsweek. 
  2. Picard, Caroline (17 April 2018). "Barbara Bush Quit Smoking in 1968 After a Nurse Called Her Out". Good Housekeeping. Diakses tanggal 18 April 2018. 

Pranala luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg
Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[:su:q:{{{1}}}|{{{1}}}]]
Gelar kehormatan
Saméméhna
Joan Mondale
Istri Wakil Presiden Amerika Serikat
1981–1989
Sanggeusna
Marilyn Quayle
Saméméhna
Nancy Reagan
Ibu Nagara Amérika Serikat
1989–1993
Sanggeusna
Hillary Clinton