Basa Népal

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basa Népal
नेपाल भाषा
Dipaké di Népal, India, Butan
Wewengkon Asia
Jumlah panyatur kira-kira 800.000
Rungkun basa Basa Sino-Tibét

 Basa Tibéto-Burma
  Basa Népal

Aksara aksara Devanagari, aksara Ranjana, aksara Prachalit, aksara Brahmi, aksara Gupta, aksara Bhunjigol, aksara Golmol

    Nepal Bhasa

Kode-kode basa
ISO 639-1 new
ISO 639-2 new 
Ethnologue édisi ka-14: new
ISO 639-3
Népal Bhasa mangrupa salah sahiji basa lokal, sedengkeun Basa Népali mangrupa basa nasional di Népal.

Basa Népal (नेपाल भाषा ogé dipikawanoh minangka Newari jeung Newah Bhaye) nyaéta salah sahiji basa anu dicaturkeun di lebak Katmandu, Népal tur mangrupa salah sahiji ti 500 basa dina rungkun Sino-Tibét di dunyaa. Basa Népal nyaéta hiji-hijina basa Tibét-Burma anu ditulis maké hurup Dévanāgarī.

Pranala luar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg