Bawang bombay

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bawang bombai
Onions.jpg
Bawang bombay
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Divisi:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Ngaran binomial
Allium cepa

Bawang bombay (Allium cepa L.) nyaéta salah sahiji tutuwuhan nu aya dina kulawarga bawang-bawangan (Alliaceae).[1] Dina silsilahna, bawang bombay nu disebut ogé bawang wétan aya dina hiji garis katurunan jeung bawang beureum kalawan ngawan ilmiah Allium cepa L.[2] Bédana antara bawang bombay jeung beureum teu pati jelas, iwal wanguna nu jelas katingali béda jeung bau atawa aromana.[2] Bawang bombay mangrupa terna nu tumuwuh manceg kalawan sistim akar wangun serabut.[2] Sistim akarna teu panjang teuing jeung teu jero teuing nyeceb na taneuh.[2] teu leuwih ti 10 cm.[2][3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Bawang Bombay (diakses 26 April 2016)
  2. a b c d e Wibowo, Singgih. 1988. Budidaya Bawang dan Bombay. Jakarta:Niaga Swadaya ISBN 9798031776 ISBN 9789798031779
  3. Damayanti, Dewi; dr Prapti utami, Novi Widianti, Nina Wulandari, Agung Sugiarto, Tinton Dwi Putra (2008). Buku Pintar Tanaman Obat: 431 jenis tanaman penggempur aneka penyakit. Jakarta: AgroMedia. p. 63. ISBN 9789790061941. 
Nulis.jpg