Bayawak batik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Bayawak batik
OrnateMonitor.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Subordo:
Kulawarga:
Génus:
Subgénus:
Polydaedalus
Spésiés:
V. ornatus
Ngaran binomial
Varanus ornatus
(Daudin, 1803)

Bayawak batik (Varanus ornatus) nyaéta hiji spésiés bayawak, pituin Afrika Kulon.[1] Habitatna aya di leuweung hujan dataran handap.[2] Sato ieu kaasup ka sub-marga Polydaedalus bareng jeung bayawak Nil, bayawak sabana, sarta bayawak lian.

Kahakanan[édit | édit sumber]

Kahakananna kapiting, serangga, babakaur, sarta rodént leutik.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Varanus ornatus
  2. Pianka, E.R. and King, D.R. (2004) Varanoid lizards of the world. Indiana University Press, Bloomington, Indiana.
  3. Lizards of Southeast Asia : Clouded Monitor - Varanus bengalensis nebulosus
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Citakan:Varanoidea


Citakan:Kadal-stub