Bentley

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Bentley Motors Limited
TipePausahaan privat
Ngadeg18 Januari 1919
Nu ngadegkeunWalter Owen Bentley
Kantor puseurCrewe, Inggris
Area nu diladénanWorldwide
Inohong konciDr. Franz-Josef Paefgen, CEO
IndustriOtomotif
ProdukMobil
Panghasilan€571 million (2009)
Panghasilan usahaRed Arrow Down.svg €194 million (2009)
Karyawan4000 (2010)
Indung pausahaanVolkswagen Group
RamatlokaBentleyMotors.com

Bentley Motors Limited mangrupa panyieun mobil méwah jeung mobil sports gedé nu basisna di Britania. Bentley Motors diwangun di Inggris dina 18 Januari 1919 ku Walter Owen Bentley (1888-1971), dikenal kalawan W.O. Bentley atanapi ukur "W.O."

Pausahaan ieu aya di Cricklewood, kaléreun London, jeung kawanoh kalawan kameunangan opat kali tumurut dina Balap mobil 24 jam Le Mans (24 heures du Mans) ti 1927-1930. Déprési Ageung ngancurkeun paméntaan pikeun mobil mahal pausahaan ieu, jeung dijual ka Rolls-Royce dina 1931.

Dina taun 1998, mérk ieu dibeuli ku Volkswagen Group kalawan harga 430 juta poundsterling.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]