Beulahan Marcapada

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Beulahan Marcapada téh nyaéta sistim babagian wewengkon marcapada luyu jeung arah mata angin. Patali jeung géografi sarta kartografi beulahan marcapada téh babagian divisi globeu kana sawatara bagian luyu jeung pamahaman Yunani Kuna.

Babagian marcapada ku garis ékuator jeung méridian utama.

Babagian anu ilahar dipaké nyaéta dumasar kana longitud jeung latitud:

Aya ogé skéma lianna anu ngabagi marcapada sacara géografis, nyaéta:

Tempo ogé[édit | édit sumber]