Beyonce

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Beyonce, 2013

Beyonce Giselle Knowles (gumelar di Houston, Texas, Amérika Sarikat, 4 Séptémber 1981; umur 35 taun) nyaéta saurang panyanyi asal Amérika Sarikat. [1] Beyonce dipikawanoh minangka anggota group musik R&B, Destiny’s Child anu ngadeg taun 1990 bareng jeung sobatna, Latavia Roberson, nalika umur maranéhanana masih salapan taun. [1] Beyonce nya éta saurang penyanyi R&B, penulis lagu, produser rékaman, aktris, penari, perancang busana, jeung modél asal Amérika Sarikat. [1] Karyana di widang musik, manéhna geus meunang penghargaan ti Grammy Award salian ti éta, manéhna dinominasikeun dina acara Golden Globe Award dina seni peran. [1]

Beyonce dinobatkeun jadi Artist Top Billboard awéwé bulan Pebruari 2009, Artist of the Millennium bulan Méi 2011. [2] Beyonce nya éta salah sahiji seniman anu miboga pangaruh gedé dina abadna, dimana laguna geus bisa dijual sakitar 130 juta. [2] Manéhna nyekel rékor pikeun vidéo anu panglobana diunduh saperti lagu Single Ladies. [2] Taun 2003, Beyonce nyieun album Dangerously in Love anu jadi salah sahiji album pang suksésna. [2] Album séjénna nya éta saperti B'Day anu dirilis taun 2006, jeung I Am... Sasha Fierce anu dirilis bulan Nopémber 2008. [2]

Lagu[édit | édit sumber]

  1. A Woman Like Me
  2. After All Is Said And Done
  3. All I Could Do Was Cry
  4. Amor Gitano
  5. At Last
  6. Baby Boy
  7. Be With You
  8. Beautiful Liar
  9. Beautiful Nightmare
  10. Bello Embustero
  11. 'Best Thing I Never Had
  12. Broken-Hearted Girl
  13. Cards Never Lie
  14. Check On It
  15. Closer I Get To You
  16. Countdown
  17. Crazy In Love
  18. Daddy
  19. Dance For You
  20. Dangerously In Love
  21. Deja Vu
  22. Disappear
  23. Diva
  24. Ego
  25. End Of Time
  26. Everything I Do
  27. Fever
  28. Fighting Temptation
  29. Flaws And All
  30. Freakum Dress
  31. Get Me Bodied
  32. Gift From Virgo
  33. Green Light
  34. Halo
  35. Have Your Way
  36. He Still Loves Me
  37. Hello
  38. Hey Goldmember
  39. Yes [3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Beyonce (Diakses tanggal 13 November 2011)
  2. a b c d e (en) Profil (Diakses tanggal 13 November 2011)
  3. Lagu (Diakses tanggal 13 November 2011)
Nulis.jpg