Binong

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tetrameles nudiflora
Tangkal binong anu kawentar tumuwuh di ruruntuk candi Ta Prohm di Kamboja
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosids
Order: Cucurbitales
Kulawarga: Tetramelaceae
Génus: Tetrameles
Spésiés: T. nudiflora
Ngaran binomial
Tetrameles nudiflora
R.Br.

Binong (Lat. Tetrameles nudiflora) nyaéta spésiés tatangkalan ti famili Tetramelaceae. Binong téh tangkal badag anu hirup di sakuliah Asia kidul, ti India, Asia Tenggara, nepi ka Australia kalér. Tumuwuhna nepi ka jangkung 20 m, rangkadakna 10 m.[1] Kaina tulangan,[2] kulitna coklat semu hérang.

Taksonomi[édit | édit sumber]

Robert Brown ngagambarkeun Tetrameles nudiflora taun 1844 dina bahan anu dikumpulkeun ti Jawa.[3]

Sebaran jeung habitat[édit | édit sumber]

Binong sumebar di India, Sri Langka, Bangladés, Butan, Burma, Cina, Laos, Kamboja, Muangtay, Viétnam, Malaysia, Indonésia, jeung Cape York Peninsula di Queensland (Australia).[2]

University of Yangon

Mangpaat[édit | édit sumber]

Di Papua, kai binong dipaké keur nyieun kano.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Salah ngutip: Tag <ref> tidak sah; tidak ditemukan teks untuk ref bernama EJ10
  2. a b "Tetrameles". Flora of China. 
  3. Citakan:RFK6.1

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg