Bobotoh (Persib)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bobotoh nyaéta sébutan anu ngadukung klub sepak bola Persib Bandung. Ngaran ieu asalna tina basa Sunda nu hartina  jelma-jelma anu ngadorong atawa ngawangun sumanget kanggo jelma nu lain. Bobotoh aya saberaha bagian kelompok di antarana nyaéta Viking jeung Bomber jeung jenis nu laina jiga Bobotoh Oriental, Hooliganisme, Ultras, Casuals. Tapi ngaran kesatuanna angger nyaéta Bobotoh sebagai ngaran suporter Persib Bandung

Kaanggotaan[édit | édit sumber]

Najan Persib boga papanjangan ngaranna téh Persatuan Sepakbola Indonésia Bandung, nu ngarojong nu teu diwatesan ka Kota Bandung. Bobotoh sumebar di wewengkon Jawa Kulon, ti Banjar, Ciamis, Tasikmalaya, Bogor, Cirebon, Kuningan, Karawang, Bekasi jeung Sukabumi. Ogé aya nu ti luar propinsi Jawa Kulon, kayaning Jakarta, Tangerang jeung Sérang . Kanyataana, ti talatah singget (SMS ) anu mana anu jadi kecap What Bobotoh rubrik dina poé ieu , loba nu ngirim SMS ( ngaku ) ti luar nagari saperti Malaysia, Britania Raya, Amérika Sarikat, jsb Persib Bandung unggal maen dikandang, komo sakadar keur hiji patandingan test, stadion sok ngabaludak. lain ngan saukur jumlahna nu loba, bobotoh ogé mibanda fanatisme nu luar biasa . Lamun dikelolana alus, bobotoh bakal jadi daya kakuatan fantastis pisan teu ngan saukur bentuk dukungan di lapangan, tapi ogé bisa jadi pilar pikeun kaberlangsungan Persib Bandung tina éra sanggeus leupas APBD.

Gorombolan[édit | édit sumber]

Bobotoh di Stadion Si Jalak Harupat.

Viking Persib Fans Club[édit | édit sumber]

Viking Persib Fans Club geus aya saacan organisasi jeung kelompok suporter klub lain nu aya di Indonésia awalna ngajamur dina akhir 1990-an, kelompok suporter Persib nu boga jumlah anggota paling réa ieu geus ngadeklarasikeun diri dina tanggal 17 Juli 1993.

The Bomber (Bobotoh Maung Bandung Bersatu)[édit | édit sumber]

The Bomber atawa Bobotoh Maung Bandung Bersatu mulai dirintis sejak 1997 teu kurang dina dua lusin perkumpulan Bobotoh geus menyatakan sikap kanggo berafiliasi jeung akhina ngadeklarasikan Bomber di Hotel SANTIKA Bandung dina tanggal 3 Agustus 2001. taun 2006 Bomber pernah ngaleburkeun diri ngahiji jeung Viking Persib Club jadi distrik Viking nu pang badagna ngarana Viking The Bomberman ngan dina taun 2007 Bomber balik deui mandiri jeung jadi organisasi anu independent maké ngaran The Bomber.

Jenis tina Bobotoh[édit | édit sumber]

Ultras Persib[édit | édit sumber]

Kelompok ieu teu pernah euren nyanyi ngadengungkan yel-yel pikeun ngadukung maung bandung pas pertandingan berlangsung. ngabelaan nangtung sapanjang pertandingan jalan, Ultras Persib ogé boga saberaha bagian kelompok di jerona, ayeuna digabungkeun maké ngaran  'Tifosi Persib'.

Flower City Casuals[édit | édit sumber]

Flower City Casual (FCC) anu ngandung arti nyaéta Casual di Kota Bandung, salah sahiji tina kelompok suporter Persib anu sok hadir pas Maung Bandung tanding di kandang sorangan. datang maké gaya casualna jeung tangtu didasari ku kacintaanna ka Persib, FCC resmi didirikeung dina taun 2005 anu dipelopori ku 3 orang pacinta Persib. Sabab boga kasaruaan hobi jeung kacintaan berbagai hal anu berbau Inggris atawa British, FCC datang di antara réa kelompok suporter Persib jeung méré dukungan positif ka tim pangeran biru iieu. ngan hanjakal kelompok FCC dikabarkeun atos bubar.

Bobotoh Oriental[édit | édit sumber]

Bobotoh Oriental nyaéta kumpulan bobotoh jaturunan etnis Cina. Bobotoh Oriental setia ngadukung Persib pas disaat Persib keur di luhur atawa keur terpuruk. salah sahiiji bagéan tina warga Bandung anu resep sepakbola wajar pisan lamun ngaeskpresikanna pikeun tim lokal Bandung nyaéta Persib. Bobotoh Oriental awalna tina kumpulan anak-anak SMA di salah sahiji SMA swasta di Bandung anu resep pisan ka Persib. Ngayakeun nonton bareng Persib lamun Persib tanding bentuk dukungan Bobotoh Oriental kanggo Persib, sabab pas éta can wani pikeun nonton langsung ka stadion.

Bobotoh Singapore[édit | édit sumber]

Bobotoh Singapore nyaéta kumpulan bobotoh anu basisna aya di Singapura. didirikeun dina 17 Januari 2009. awalna tina sakumpulan warga Indonésia penggemar Persib nu tinggal di Singapura.

Pranala luar[édit | édit sumber]