Buah Iblis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Buah Iblis mangrupa buah mistis nu aya di serial anime jeung manga One Piece karya Eiichiro Oda. Buah Iblis tiasa méré kakuatan ka jalma nu ngaleeut buah ieu. Jalma nu ngaleeut buah ieu disebat ‘Pamake Buah Iblis’. Kakuatan nu dipibanda ti buah iblis teu sarua, lantaran tiap buah ngagaduhan khasiat nu béda-béda. Buah ieu disebat ogé minangka ‘Buah Terkutuk’ lantaran pamakena moal tiasa ngojay saumur hidup jeung dibenci laut.

Rupa[édit | édit sumber]

Rupa buah iblis unik, kulitna ngagaduhan motif baruleud jeung warnana téh mencrang-mencrang. Sanajan rupana nu alus, rasa buah ieu téh sepertos racun, matak geleuh atanapi teu raos.

Efek[édit | édit sumber]

Salain moal tiasa ngojay, pamake buah iblis tiasa meunang kakuatan nu aneh-aneh atanapi kakuatan nu teu ngagaduhan manfaat. Perkara ieu tiasa ngajadikeun pamakena disebat jalma aneh, setan, atanapi monster. Tapi pamake nu meunang jeung tiasa ngatur kakuatanana bakal jadi jalma nu dipikaajrih jeung dihormati.

Tipe Buah Iblis[édit | édit sumber]

Tipe Paramecia[édit | édit sumber]

Tipe Paramecia nyaéta tipe nu méré pamakena kakuatan jalma super. Tipe ieu tipe nu panggampangna kapanggih. Daftar Buah Iblis Paramecia:

  • Gomu Gomu no Mi (Karet). Pamake: Monkey D. Luffy
  • Bara Bara no Mi (Potongan). Pamake: Buggy Badut
  • Sube Sube no Mi (Leueur). Pamake: Lady Alvida
  • Kilo Kilo no Mi (Beurat). Pamake: Miss Valentine
  • Bomu Bomu no Mi (Bom). Pamake: Mr. 5
  • Hana Hana no Mi (Kembang). Pamake: Nico Robin
  • Doru Doru no Mi (Lilin). Pamake: Galdino (Mr. 3)
  • Baku Baku no Mi (Ngadahar). Pamake: Wapol
  • Mane Mane no Mi (Niron). Pamake: Bentham (Mr. 2 Bon Kurei)
  • Toge Toge no Mi (Cucuk). Pamake: Paula (Miss. Doublefinger)
  • Supa Supa no Mi (Sora peso sabot motong). Pamake: Daz Bones (Mr. 1)
  • Ori Ori no Mi (Cangkalak). Pamake: kaptén Hina
  • Bane Bane no Mi (Per). Pamake: Bellamy
  • Noro Noro no Mi (Alon). Pamake: Foxy Silver Fox
  • Doa Doa no Mi (Panto). Pamake: Blueno
  • Awa Awa no Mi (Busa). Pamake: Kalifa
  • Beri Beri no Mi (Buah Berry). Pamake: kaptén Very Good
  • Sabi Sabi no Mi (Karahaan). Pamake: kaptén Shu
  • Shari Shari no Mi (Gilinding). Pamake: kaptén Sharinguru
  • Yomi Yomi no Mi (Yomigaeru (よみがえる), nu hartina "Kebangkitan"). Pamake: Brook
  • Kage Kage no Mi (Kalangkang). Pamake: Gekko Moriah
  • Horo Horo no Mi (Jurig). Pamake: Perona
  • Suke Suke no Mi (Ngaleungit). Pamake: Absalom
  • Nikyu Nikyu no Mi (Nikyu, ti kecap "Nikukyū" (肉球) nu hartina "Paw" dina Basa Jepang). Pamake: Bartholomew Kuma
  • Ope Ope no Mi (Ruang Operasi). Pamake: Trafalgar Law
  • Mero Mero no Mi (Patung Batu). Pamake: Boa Hancock
  • Doku Doku no Mi (Racun). Pamake: Magellan
  • Horu Horu no Mi (Hormon kéajaiban). Pamake: Emporio Ivankov
  • Choki Choki no Mi (Gunting). Pamake: Inazuma
  • Gura Gura no Mi (Lindu). Pamake: Edward Newgate, Marshall D. Téach
  • Woshu Woshu no Mi (Cuci Bersih). Pamake: Laksamana Madya Tsuru
  • Mato Mato no Mi (Target). Pamake: Vander Decken IX
  • Buki Buki no Mi (Senjata). Pamake: Baby 5
  • Guru Guru no Mi (Muter). Pamake: Buffalo
  • Bari Bari no Mi (Tameng). Pamake : Bartoloméo
  • Jake Jake no Mi (Jeket). Pamake : Kelly Funk
  • Ato Ato no Mi (Seni). Pamake : Jora
  • Ito Ito no Mi (Benang). Pamake : Donquixote Doflamingo
  • Giro Giro no Mi (Melong). Pamake :Viola
  • Hobi Hobi no Mi (Hobi). Pamake : Sugar
  • Sui Sui no Mi (Ngojay). Pamake : Senor Pink
  • Hira Hira no Mi (Bandera). Pamake : Diamente
  • Pamu Pamu no Mi (Pepeus). Pamake : Gladius
  • Nagi Nagi no Mi (Tenang). Pamake : Donquixote Rosinante

Tipe Zoan[édit | édit sumber]

Tipe Zoan nyaéta tipe nu méré pamakena kakuatan ku ngubah janten sasatoan. Tipe ieu aya opat macem nyaéta zoan herbivora, zoan karnivora, zoan kuno, jeung zoan mitologi. Daftar Buah Iblis Zoan:

  • Ushi Ushi no Mi, modél: Bison (bison). Pamake: Dalton
  • Hito Hito no Mi (manusa). Pamake: Tony Tony Chopper
  • Hito Hito no Mi, modél: Daibutsu (budha emas). Pamake: Sengoku
  • Tori Tori no Mi, modél: Falcon (burung falcon). Pamake: Pell
  • Inu Inu no Mi, modél: Jackal (anjing hutan). Pamake: Chaka
  • Inu Inu no Mi, modél: Dashchund (anjing dashchund). Pamake: Lasso
  • Inu Inu no Mi, modél: Wolf (ajag). Pamake: Jyabura
  • Inu Inu no Mi, modél: Dalmatian (anjing dalmatian). Pamake: Maksamana Madya Dalmatian
  • Uma Uma no Mi (kuda). Pamake: Pierre
  • Neko Neko no Mi, modél: Léopard (léopard). Pamake: Rob Lucci
  • Ushi Ushi no Mi, modél: Giraffe (jerapah). Pamake: Kaku
  • Zou Zou no Mi (gajah). Pamake: Funkfreed
  • Hebi Hebi no Mi, modél: King Cobra (oray king kobra). Pamake: Boa Marigold
  • Hebi Hebi no Mi, modél: Anaconda (oray anakonda). Pamake: Boa Sandersonia
  • Sara Sara no Mi, modél: Axoloti (salamander). Pamake: Smiley
  • Mushi Mushi no Mi, modél: Kabutomushi (kumbang badak). Pamake: Kabu
  • Mushi Mushi no Mi, modél: Suzumebachi (lebah). Pamake: Bian

Tipe Logia[édit | édit sumber]

Tipe Logia nyaéta tipe nu méré pamakena kakuatan ku ngubah janten elemen atanapi kakuatan alam. Daftar Buah Iblis Logia:

  • Moku Moku no Mi (asap). Pamake: Smoker
  • Mera Mera no Mi (api). Pamake: Portgas D. Ace
  • Suna Suna no Mi (pasir). Pamake: Crocodile
  • Goro Goro no Mi (petir). Pamake: Enel
  • Hie Hie no Mi (es). Pamake: Aokiji
  • Yami Yami no Mi (kegelapan). Pamake: Marshall D. Téach
  • Pika Pika no Mi (cahaya). Pamake: Kizaru
  • Magu Magu no Mi (magma). Pamake: Akainu
  • Numa Numa no Mi (lumpur). Pamake: Caribou
  • Gasu Gasu no Mi (gas). Pamake: Caesar Clown
  • Yuki Yuki no Mi (salju). Pamake: Monet

Referensi[édit | édit sumber]