Bubur kacang héjo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bubur kacang héjo
BuburKacangHijauDurian.jpg
Bubur kacang héjo dicampur durén.
Tempat asal Nusantara
Bahan utama Kacang héjo
Cookbook:Bubur kacang héjo  Bubur kacang héjo

Bubur kacang héjo manggrupa kadaharan has Nusantara dijieunna tina kacang héjo nu diasakan ku caigula beureum, jeung ditambahan daun pandan[1]. Éta bahan-bahan téh diasakan nepi ka ngagolak jeung kacang héjona hipu. Sangkan karasa gurih jeung kuahna kentel sok ditambahan ku cipati.[1] Malah sok aya nu nambahkeun aci kana bubur sabot keur ngolahna. Mun nyuguhkeunna kadang sok ditambahan ketan hideung jeung roti tawar.[1]

Nyieun bubur kacang héjo[édit | édit sumber]

Pikeun nyieun bubur kacang héjo téh babari, kari gebruskeun kacang héjo nu meunang ngumbah kana cai nu keur dipanaskeun, tinggal tambahan jahé, gula beureum, daun pandan jeung ulah poho maké cipati. Tungguan nepi ka kacangna beukah, tuluy jait.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c Resep bubur kacang hijau
  2. Cookpad. Bubur Kacang Hijau (mudah dan cepat) Diaksés Ping 4 Oktober 2017

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]