Bulu kumuut

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bulu kumuut
Huid.jpg
Bulu kumuut jareceng
VellushaarTerminalhaar-translation.JPG
Babandingan antara bulu kumuut jeung bulu kolot dina kulit jalma.
Terminologi anatomi

Bulu kumuut nyaéta bulu lemes sarta ipis nu nutupan saawak-awak. Bulu kumuut mah parondok, ipis, sarta warnana koléas, sakapeung mah kawas huis, malah saliwatan mah siga nu teu manjangan di sakuliah awak nu umurna budak kénéh mah. Dina anggota awak anu teu kapanggih bulu kumuut té nyaéta dina biwir, tukangeun daun ceuli, dampal leungeun, dampal suku jeung sawaréh daérah génital éksternal, kawas bujal, jeung jaringan parut. Mundelna bulu - jumlah folikel bulu per aréa kulit - rupa-rupa di unggal jalma téh. Mangpirang lambar bulu kumuut biasana mah panjangna kurang ti 2 mm (1/13 inci) sarta folikel teu nyambung kana kelenjar sebaceous.[1]

Bulu kumuut nu panggampangna ditelek-telek nyaéta dina kulit budak jeung awéwé déwasa, nu ilaharna mah mibanda leuwih saeutik bulu nu nyarukeunna. Bulu kumuut mah lain buuk atawa bulu awak anu katara pisan, jeung deuih bulu awak mah bijilna saanggeus begér, dialamanna ku lalaki atawa awéwé anu geus baralég.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Marks, James G; Miller, Jeffery (2006). Lookingbill and Marks' Principles of Dermatology (4th ed.). Elsevier Inc. p. 11. ISBN 1-4160-3185-5.