Dampal leungeun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Dampal leungeun diaranan palm.

Dampal leungeun atawa talapak leungeun (Basa Inggris: palm) nyaéta bagéan leungeun nu pangmindengna antel jeung barang-barang nu dicabak atawa dikeupuel. Dampal leungeun sok diklasifikeun kaasup jeung sakum bagéan lima ramona, aya ogé nu nyebut yén nu dimaksud dampal leungeun téh teu kaasup bagéan lima ramo éta. Kulit dampal leungeun jeung dampal suku kawilang kurang sénsitif dibandingkeun jeung kulit tonggong leungeun atawa bagéan lianna. Ieu nu nyumebabkeun kulit dampal leungeun téh mindeng katerap sasanggaleun, sasat si leungeun sok paaduantel sarta paadugasrok jeung barang-barang nu hareuras.

Dina dampal leungeun aya gurat leungeun, ilahar disebut gurat dampal leungeun. Nu mana éta gurat téh sok dibaca, minangkana mah ngajudi kana kahirupan jalma nu dibaca gurat dampal leungeunna, Istilahna sok disebut ramalan.


Gray188.png