Burseraceae

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kulawarga menyan
(Burseraceae)
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Order: Sapindales
Kulawarga: Burseraceae

Burseracéae nyaéta kulawarga tutuwuhan tina ordo Sapindales nu mangrupa anggota kelompok utama Angiospermae (tutuwuhan kembangan).[1][2] Kulawarga ieu asli utamana ti Amerika tropis, ngan sababaraha spésiés aya di Afrika jeung Asia.[1] Anggota kulawarga ieu miboga daun nu pagenti sapanjang batang jeung diwangun ku loba salembaran, kembang tunggal atawa majemuk, jeung miboga buah nu dagingan.[2] Burseracéae diwangun ku antara 18 genus jeung 540 spésiés tutuwuhan kai nu kadang-kadang ngawangun batang pachycaul nu kaasup anggota nu ngahasilkeun résin seungit tina minyak kulitna (misalna menyan atawa mur).[3] Produk éta penting di zaman kuna pikeun dipaké dina dupa, minyak seungit jeung salaku pangaét.[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Burseraceae (diakses 14 Maret 2016)
  2. a b (en)Burseraceae (diakses 14 Maret 2016)
  3. a b (en)Bursera (diakses 14 Maret 2016)
Nulis.jpg