Carangka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yuhun carangka nu pinuh ku jukut

Carangka nyaéta wadah anu dijieun tina awi beunang nyasap (nganyam).[1][2] Wanguna kawas tolombong, pédah baé sasapan leuwing carang tur ilaharna dijieun tina kulit awi (hinis) nu rada kandel.[2] Dina wujudna, carangka mah leuwih basajan sasapan awi leuwih karandel jeung carang.[3] Carangka dimangpaatkeun pikeun wadah mangsa ngala jukut atawa ngarit, ngunjalan hasil tatanén, ngawadahan runtah, panundaan parabot nu teu dipaké, jeung sajabana.[3][4] Carangka dijieun tina awi tali nu kermeujeuhna lumiat, sagigireun gampang mangsa neukteukan ogé awi tali mah henteu rangu atawa gampang pites.[2] Kiwari tukang nyieun carangka henteu loba kawas baheula, kalindih ku parabot nudijieun tina plastik.[3]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Jonathan, Rigg (1862). A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard: Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen. 
  2. a b c Kamus genggam basa sunda. Frasa Lingua. 2016. p. 18. ISBN 9786026475275. 
  3. a b c Ensiklopedi Sunda: alam, manusia, dan budaya, termasuk budaya Cirebon dan Betawi. Michigan University: pustaka jaya. 2000. ISBN 9789794192597. 
  4. Kiat Sukses Budidaya Cabai Keriting. 2017. ISBN 9786026475350.  Text "Last M" ignored (bantuan);
Nulis.jpg