Caturtunggal, Dépok, Sléman

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Caturtunggal
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiYogyakarta
KabupaténSléman
KacamatanDépok

Caturtunggal nyaéta salah sahiji désa di Kacamatan Dépok, Kabupatén Sléman, Propinsi Yogyakarta, Indonésia. désa Caturtunggal perenahna aya dina 7º46’48” LK, jeung 110º23’45” BW, kalayan lega wilayah 11.070.000 M² jeung jumlah pangeusi 57.228 jiwa. Minangka hiji wewengkon nu mibanda PTN panglobana, wewengkon ieu ampir saparapatna dieusian ku mahasiswa. Ku ayana éta, di daérah ieu loba lokasi indekos katut panginepan.

Sajarah[édit | édit sumber]

Mimitina mah Désa Caturtunggal téh mangrupa wewengkon anu ngawengku 5 (lima) kalurahan, nyaéta Kalurahan Karangwuni, Kalurahan Mrican, Kalurahan Demangan, Kalurahan Ambarukmo, jeung Kalurahan Kledokan. Dumasar kana Maklumat Pamaréntah Daérah Istiméwa Yogyakarta nu dikalluarkeun taun 1946 ngeunaan Pamaréntahan Kalurahan, mangka lima kalurahan éta tuluy dihijikeun jadi hiji désa nu otonom kalayan ngaran Désa Caturtunggal nu sacara resmi ditetepkeun dumasar kana Maklumat Nomer 5 Taun 1948 ngeunaan Parobahan Daérah-daérah Kalurahan.

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

  • Kalér : Désa Condongcatur
  • Wétan : Désa Maguwoharjo
  • Kidul : Kalurahan Demangan, Kac. Gondokusuman
  • Kulon : Désa Sinduadi, Kac. Mlati

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Padukuhan di Caturtunggal[édit | édit sumber]

No Ngaran Padukuhan Ngaran Dukuh Ngaran Kampung & Perumahan
1 Blimbingsari Ir. Handoko Blimbingsari, Sekip, Sendowo
2 Santren - Santren
3 Ambarukmo - Ambarukmo
4 Mrican - Mrican
5 Tempel - Tempel
6 Nologaten - Nologaten, Tirta Kirana
7 Janti Sutardi Janti
8 Karanggayam Priyanto BA Karanggayam
9 Papringan Giyono DS. Papringan
10 Sapen - Sapen
11 Tambakbayan - Tambakbayan, Babarsari
12 Gowok - Gowok, Nolobangsan
13 Sagan - Sagan
14 Dabag - Dabag
15 Seturan Sujito Seturan, Permata Seturan, Perum Deppen, Villa Seturan Indah, Perum RRI
16 Manggung Mujimin Manggung, Citra Harmoni Residence
17 Ngentak - Ngentak
18 Karangmalang - Karangmalang
19 Karangwuni Drs.Sarwiyono Karangwuni
20 Kledokan - Kledokan

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]



Gnome-home.svg