Lompat ke isi

Cianting, Sukatani, Purwakarta

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Désa Cianting
Kalurahan/Désa
Peta
Peta lokasi Kalurahan Cianting
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténPurwakarta
KacamatanSukatani

Cianting (Pégon: چيئنتيڠ [tʃiɑnting]; Sunda: ᮎᮤᮃᮔ᮪ᮒᮤᮀ Cacarakan: ꦕꦶꦄꦤ꧀ꦠꦶꦁ) nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Sukatani, Kabupatén Purwakarta, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sejarah[édit | édit sumber]

Taun 1884 Cianting mangrupakeun ibukota Kawédanaan (Onderdisrik) nu dipimpin ku Wedana handapeun Distrik Gandasoli. Distrik Gandasoli nu sacan na asup Kabupatén Bandung digabungkeun jeung Kontrole-Afdeling Purwakarta ku sabab leuwih deukeut ka Purwakarta (Staatsblaad 1884 No. 91). Tina 1929 Cianting nyaéta Désa handapeun Onderdisrik Plered. Taun 1990 Cianting asup ka Kecamatan Sukatani.

Daftar Lurah Cianting

  1. M. Sumadinata 1950-1974,
  2. Ijang Supriatna 1972-1974
  3. M. Solihin 1974-1980
  4. R. S. Emod (Pjs) 1980-1982
  5. M. Sadeli 1982-1990
  6. Ali Nurdin (Pjs) 1991-1992
  7. Edi Junaidi (Pjs) 1992-1993
  8. Achmad Muroji 1993-1999
  9. Rd. Marjuki 2000-2004
  10. Nana Nuryana (Pjs) 2004-2005
  11. Aziz Sopandris 2005-2011
  12. Endang Muchtar (Pjs) 2011-2012
  13. Engkos Koswara 2012-2017 (Periode I)
  14. Engkos Koswara 2017-2023 (Periode II)
  15. Engkos Koswara 2023-Sekarang (Periode III)

Masyarakat jeung Budaya[édit | édit sumber]

Masyarakat Désa Cianting mayoritas suku Sunda, sapopoé ngomong basa Sunda dialék Priangan tur Bahasa Indonésia. Warga désa Cianting mayoritas agama islam Madzhab Syafii. Aya sababara hiji ulama di Désa Cianting, nyaéta

  1. Alm. Ama Ajengan Usman Zain murid Tubagus Ahmad Bakri (Mama Sempur). Wafat 1973.
  2. Alm. Ama Ajengan Abdul Kohar (Ama Kohar) dimakamkeun di Kampung Cianting Tonggoh, wafat sekitar taun 1980
  3. Alm. K.H. Agus Zainal Abidin (Ama Agus) minantu Ama Usman Zain, wafat 2016 dimakamkeun di Kampung Seureuh, Cianting
  4. K.H. E. Muhyidin Abdul Jabbar, putu na Lurah Sumadinata