Cibay

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Cibay (aci ngageubay) ieu kadaharan téh dijeunna tina aci sampeu. Kiwari loba kapanggih diwarung-warung sakola atawa dijual maké goroobag surung. Antukna hargana ogé murah, kahontal ku balaréa. Loba pisan nu mikaresep kadaharan ieu, komo budak leutik mah.

Cara nyieun[édit | édit sumber]

Siapkeun cai tuluy digolotrok dina cai panas kalawan campurkeun aci jeung sababaraha samara saperti bawang daun, uyah jeung pecin. geus kitu ieu adonan aci sampeu anu geus asak. Mun ditilik tilik mah nyarupaan lem kertas, anu berarti ieu adonan téh geus asak jeung siap di jieun ka proses salajeung na.. Keur kulit cibay, biasana ngagunakeun kulit paranti lumpia, salembar kulit lumpia dibeberkeun terus satengah sasendok adonan cibay téh di abuskeun kana kulit lumpia terus kulit lumpia anu geus diisian ku adonan cibay digulungkeun jeung ditilepkeun nepika ngabentuk pasagi opat.. Geus kitu cibay digoreng dina minyak nu teu pati panas. teu butuh waktu lila pikeun cibay asak. geus asak mah kari bleum we huapkeun.

Foodlogo2.svg