Cijayanti, Babakan Madang, Bogor

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa Cijayanti
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténBogor
KacamatanBabakan Madang

Cijayanti nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Babakan Madang, Kabupatén Bogor, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Kampung nu kawengku[édit | édit sumber]

  • Kp. Bangkong réang
  • Kp. Cerewed
  • Kp. Gang Menteng
  • Kp. Pasir Maung
  • Kp. Gang Pasir
  • Kp. Pasir Karet
  • Kp. Jayanti Hiji
  • Kp. Jayanti Dua
  • Kp. Jayanti Tilu
  • Kp. Cimanggurang

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Potensi di wilayah désa Cijayanti ageung pisan, salain boga pamandanga anu endah ayana gunung Gulis di sabelah kidul jeung gunung pancar sabelah kaler ogé wilayahna kadukung ku boga lahan anu masih luas. Lain éta waé désa Cijayanti téh salah sahiji désa anu kasohor ngahasilken sampeu ajang panggilingan aci anu aya di wilayah kabupatén Bogor. salain éta masyarakatna ogé loba kabisa seperti nyien bilik atawa anyaman tina hinis awi, jeung nyien kenteng (lio).

dina bidang pertanian ogé teu éléh, lahan anu aya diberdayaken, sabagian lahan anu aya di désa ieu lolobana dipelakan sampeu jeung kembang hias. sedengkeun lahan anu ngawujud rawa di pelakan pare, dijieun kulah ataw balong pikeun ternak lauk. di désa Cijayanti wargana ogé loba anu miara domba, hayam jeung manila (entog). Usaha pertanian éta téh sanggup ngageraken perekonomian warga satempat.

kebon di désa Cijayanti lolobana dipelakan tangkal karet, mahoni, afrika jeung pinus éta anu aya di bukit atawa kebon anu deket ka gunung, sedengken kebon anu dijero lembur atawa taneh harepeun pakarang imah di pelakan ku tatangkalan buah seperti tangkal rambutan, manggu, kemang, kadu, dukuh, kacapi, nangka jeung sajabi tangkal buah laina.

potensi anu sakitu ageung téh tinggal kenangan. Hamparan kebon karet, tatangkalan anu galalede anu ngajadiken hawa tiis ayeunamah leudis kagusur ku pangwangunan. Wilayah pertanian di désa Cijayanti di anjingedankeun ku pengembang dibangun perumahan elit, sajaba éta loba oknum pejabatkan gé ilu andil ngarusak lingkungan nyararieun fila dilahan konservasi. atuh leuweung di Cijayati téh ayena mah gundul. ari baheula mah (1990) bukit pasir maung anu disebut sodong téh pinuh ku tatangkalan, eyena mah nepi ka ponclot bukit téh imah hungkul, teuing saha anu ngesian na téh da ari urang Cijayanti mah sigana moal kabeli da agreng pisan ges pasti hargana ogé mahal.

ayana pangwangunan perumahan elit di désa Cijayanti teu mentak loba untung ka warga na. buktina ekonomi warga baheula kacukupan ku usaha perkebunan jeung pertanian, ayena mah ku sabablahan se'ep, usah tani téh teu bisa diandelken. ajang nutupan kabutuhan ekonomi kaluarga kapaksa warga Cijayanti téh ayena mah lolobana jadi tukang nampol batu jeung ngala keusik di wahangan cikéas, sabari teu luput nyanghareupan bahaya, loba warga anu jadi korban katinggang longsor eukeur usaha ngala batu. kumaha tah ari ges kitu....supaya bisa ngabangkitkeun usaha a béh warga di désa Cijayanti makmur.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]