Cijulang, Pangandaran

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Cijulang
Kacamatan
Negara Bandéra Indonésia Indonesia
Propinsi Jawa Barat
Luas 93,16 km²
Kapadetan 679 jiwa/km²
Desa/kelurahan 38 Kalurahan

Cijulang nyaéta hiji kacamatan di beulah kidul Kabupatén Pangandaran, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Saupama diitung jauh/jarakna ti Ibu Kota Kabupatén Pangandaran ± 30 km.

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Wates Wewengkon Kacamatan Cijulang, nyaéta :
- beulah Kalér : kacamatan Parigi
- beulah Wétan : Samudera Pasifik
- beulah Kidul : kacamatan Cimerak
- beulah Kulon : kacamatan Cigugur

Geografis[édit | édit sumber]

Ngeunaan Kecamatan Cijulang, nyaéta salah sahiji kacamatan nu aya di beulah Kidul Kabupatén Pangandaran ± 30 km mun diitung ti Ibu Kota Kabupatén mah.
Luas wewengkonna, nyaéta 9.316 Ha :
- Daratan salega : 7.930 Ha
- Pasawahan salega : 1.368 Ha

Demografi[édit | édit sumber]

- Jumlah nu nyicingan di Kecamatan Cijulang = 25. 729 jelema (jumlah Lalaki : 12.602 jelema, sedengkeun Awéwé : 13.127 jelema.
- Kapala kulawarga, saloba 8.960 KK.
- Lobana penduduk rata-rata : 679 urang /Km2.
- Ditilik nurutkeun Wangunan tempat padumukan lobana aya 7.014 wangunan, nyaéta nu diwangun; 2.473 siki Wangunan Permanén, nu Semipermanén aya 2.591 siki, sedengkeun Wangunan/imah Panggung aya 2.050 imah.

Padumukan jeung pakampungan nu aya di luareun désa Cijulang jeung Kondangjajar mah papencar, jeung pajarauh.

Administratif[édit | édit sumber]

kacamatan Cijulang dibagi 7 désa :
1. Désa Cijulang / Swasembada II
2. Désa Batukaras / Swasembada I
3. Désa Kertayasa / Swasembada I
4. Désa Cibanten/ Swasembada I
5. Désa Margacinta / Swasembada I
6. Désa Kondangjajar / Swasembada II
7. Désa Ciakar / Swasembada I.

Tina anu 7 Désa téh, jumlah rincianna :
- Dusun : 38
- RW : 90
- RT : 249
- Kelompok PKK Dusun : 35
- Kelompok PKK RT : 243
- Kader Désa Wisma : 357 Kader

Transportasi[édit | édit sumber]

Sarana atawa alat angkutan pikeun nuju ka Kacamatan Cijulang nepi ka danget ieu, bisa maké sababaraha alat transportasi, saperti Angkutan Umum, bisa ogé maké Angkutan Kapal Hiber di Lapangan Terbang Nusawiru - Kacamatan Cijulang.

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Sumber Séjénna :




Nuvola filesystems folder home.png