Cipeuw

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cipeuw
Common Iora.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. tiphia
Ngaran binomial
Aegithina tiphia
(Linnaeus, 1758)

Cipeuw (Aegithina tiphia) téh hiji spésiés manuk bacéo leutik nu hirup di wewengkon Asia Kidul (Pakistan, India, Sri Langka) nepi ka wétan di Indonésia. Hirupna di leuweung atawa wewengkon nu loba tatangkalanana. Sakali anakan endogna dua nepi ka opat, dina sayang bentuk mangkok leutik nu diwangun tina jujukutan.

Cipeuw nu geus sawawa panjangna bisa nepi ka 25 cm. Nu jalu punduk jeung tonggongna hideung (tangkaran) atawa semu héjo (liar), sedengkeun bagian handapna konéng enay. Jangjangna semu hideung polét bodas. Bikangna sarua jeung jalu liar, iwal jangjangna anu hideung-hawuk.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]