Citakan:Artikel petingan/Maret 2018

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Malawi interest rates.JPG

Riba dina basa Arab hartina ziyadah atawa ''nambahan". Ku lantaran éta, numutkeun Yusuf Al-Qardawi sagala pinjaman anu aya sarat tambahan dina muamalah dingaranan riba. Numutkeun istilah, riba hartina nambahan beban ka pihak anu boga hutang (disebutna riba dayn) atawa nambahan takaran waktu patukeur-tukeur 6 komoditi diantarana emas, pérak, gandum, sya'ir, korma, jeung uyah kalawan jenis nu sarua atawa patukeur-tukeur emas jeung pérak atawa dahareun jeung dahareun kalawan cara anu henteu tunai/ langsung (disebut riba ba'i). Sedengkeun numutkeun istilah fuqaha (ahli fiqih) riba nya éta méré tambahan kana hal-hal anu husus. Dina kitab Mughnil Muhtaaj disebutkeun yén riba mangrupa akad panukeuran barang nu tangtu kalawan henteu dipikanyaho (dua barang éta dituker) éta sarua dina kacamata syari'at boh dilakukeun waktu akad atawa ku cara ngakhirkeun dua barang anu ditukeurkeun atawa salah sahijina.

Salengkepna...