Ciwaru, Kuningan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ciwaru
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Kulon
KabupaténKuningan
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri32.08.04

Ciwaru nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia.

Ciwaru aya di tapel wates jeung Jawa Tengah tepatna di Leuweung Wates. Di éta leuweung aya patok anu disebut Tri Anggolati. Ceuk béja, éta téh jijieunan Walanda. Malah di deukeut Tri Anggolati aya guci. Lamun hayang ulin ka dinya jalana ti Kuningan ka Ciwaru, ka Karangkancana, ka Banjaran, terus naék ka Leuweung Wates, malah bahuela keur kuring ulin di kampung Banjaran sok aya panunjuk jalan lamun rek nempo patok Tri Anggolati atawa rek nempo Guci.

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Geografis[édit | édit sumber]

Administratif[édit | édit sumber]

Transportasi[édit | édit sumber]