Karangkancana, Kuningan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Karangkancana
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténKuningan
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri32.08.29

Karangkancana nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Kuningan, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Karangkancana aya sawetaneun Ciwaru. Di Karangkancana, tepatna di Désa Margacina, aya curug anu dingaranan Curug Bungawari. Tapi ari barudak ngora nyarebutna téh Curug Putri. Satonggoheun Curug Putri aya padépokan anu dipingpin ku Abah Agus. Ti padépokan lamun urang nyawang ka beulah kalér, laut kalér, Cirebon, jeung sajabana katempo. Sabab éta tempat ayana hampir di puncak Gunung Wates. Tempatna tiis tur éndah.

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Geografis[édit | édit sumber]

Administratif[édit | édit sumber]

Transportasi[édit | édit sumber]