Colénak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Colénak nyaéta salah sahiji kadaharan has Sunda nu dijieun tina peuyeum sampeu nu dibeuleum, colénak téh singgetan ti dicocol énak.[1] Kadaharan ieu biasana didagangkeun ku cara maké gorobag surung.[1] Kiwari mah colénak gé miboga rupa-rupa rasa, salah sahijina colénak rasa kadu.[1]

Colénak téh dijieunna tina peuyeum sampeu nu dibeuleum, tuluy dipidangkeun maké gula beureum nu geus dipanaskeun (kinca).[1] Atawa aya ogé nu dipidangkeun maké entén tina kalapa nu diparud.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Kaya, Indonesia. "Colenak, Eksotisme Peuyeum Bakar dari Tanah Parahyangan | IndonesiaKaya.com - Eksplorasi Budaya di Zamrud Khatulistiwa". IndonesiaKaya. Diakses tanggal 2017-10-17. 
Nulis.jpg