Colénak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Colénak nyaéta salah sahiji kadaharan has Sunda nu dijieun tina peuyeum sampeu nu dibeuleum, colénak téh singgetan ti dicocol énak.[1] Kadaharan ieu biasana didagangkeun ku cara maké gorobag surung.[1] Kiwari mah colénak gé miboga rupa-rupa rasa, salah sahijina colénak rasa kadu.[1]

Colénak téh dijieunna tina peuyeum sampeu nu dibeuleum, tuluy dipidangkeun maké gula beureum nu geus dipanaskeun (kinca).[1] Atawa aya ogé nu dipidangkeun maké entén tina kalapa nu diparud.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Kaya, Indonesia. "Colenak, Eksotisme Peuyeum Bakar dari Tanah Parahyangan | IndonesiaKaya.com - Eksplorasi Budaya di Zamrud Khatulistiwa". IndonesiaKaya. Diakses tanggal 2017-10-17. 
Nulis.jpg