Colénak

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Colénak nyaéta salah sahiji kadaharan has Sunda dijieun tina peuyeum sampeu beunang meuleum.[1] Colénak téh singgetan ti dicocol énak.[2] Kadaharan ieu biasana didagangkeun ku cara maké gorobag surung.[2] Kiwari mah colénak gé miboga rupa-rupa rasa, salah sahijina colénak rasa kadu.[2]

Colénak téh dijieunna tina peuyeum sampeu nu dibeuleum, tuluy dipidangkeun maké gula beureum nu geus leyur dipanaskeun (kinca).[2] Atawa aya ogé nu dipidangkeun maké entén tina kalapa nu diparud.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kinanthi, Laras; Ayu Kharie (2014). Masakan Sunda Populer. Jakarta: DeMedia. p. 57. ISBN 9789790822009. 
  2. a b c d e Kaya, Indonesia. "Colenak, Eksotisme Peuyeum Bakar dari Tanah Parahyangan | IndonesiaKaya.com - Eksplorasi Budaya di Zamrud Khatulistiwa". IndonesiaKaya. Diakses tanggal 2017-10-17. 
Nulis.jpg