Comring

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Comring nyaéta téh wancahan tina combro garing.[1] Comring téh kaasup salah sahiji kadaharan tradisional Jawa Kulon nu di dipigandrung ku sakumna strata sosial masarakat. Bahan utama nyieun comring téh nyaéta aci atawa sampeu nu diparud jeung oncom keur nambahan rasa has. [1] Wangun ieu kadaharan téh buleud, leutik, ipis, jeung garing, sabab saacan digoréng téh dipoé heula. [2] Rasana gurih jeung ngurukuk, malah beuki dieu sangkan beuki dipikaresep comring téh loba variasi rasana, saperti kéju, amis lada, balado, jeung sajabana.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. a b "Comring Khas Bandung" (dalam bahasa id-ID). Informasi Resep Masakan Indonesia. 2017-10-20. http://resepnusantara.id/resep-comring-khas-bandung/. Diakses pada 2017-12-04 
  2. a b "Comring: Home Industry Desa Linggapura | Desa Linggapura, Kecamatan Kawali, Kabupaten Ciamis". kknm.unpad.ac.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-12-04.