Curuk

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jari telunjuk
Pointer finger, Index finger'
Wijsvinger.jpg
Tangan manusia dengan jari telunjuk diluruskan
Rincian
ArteriRadial artery of index finger,
proper palmar digital arteries,
dorsal digital arteries
VenaPalmar digital veins, dorsal digital veins
SarafDorsal digital nerves of radial nerve, proper palmar digital nerves of median nerve
Pengenal
LatinDigitus II manus, digitus secundus manus, index
Dorlands
/Elsevier
i_06/12448665
TAA01.1.00.054
FMACitakan:FMA
Terminologi anatomi
Lalaki jeung awéwé keur padungdengan bari nunjuk

Curuk (Basa Inggris: index finger, forefinger, pointer finger, atawa trigger finger; basa Latin: digitus secundus, digitus II), nyaéta ramo kadua na leungeun manusa diitung ti jempol. Nyelap di antara jempol (ramo kahiji) jeung jajangkung (ramo katiga). Biasana curuk mah ramo nu pangjalingeur sarta mindeng digunakeun, sanajan ukuranna lain nu pangjangkungna, da leuwih péndék batan jajangkung, jeung di sawatara jalma mah sok aya nu leuwih péndék batan jariji – tempo babandingan ramo.

Nunjuk[édit | édit sumber]

Ari nunjuk ku curuk téh bisa dimaksudkeun pikeun nuduhkeun hiji banda atawa jalma.[1] Nunjuk ka arah hiji jalma ku curuk téh dianggap kasar atawa teu sopan di sawatara budaya mah.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Gary Imai. "Gestures: Body Language and Nonverbal Communication" (PDF). Diakses tanggal 12 November 2009.