Jajangkung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jajangkung
Middle finger'
Middle finger.jpg
Jari tengah pada tangan manusia
Rincian
ArteriArteri digital palmar proper,
arteri digital dorsal
VenaVena digital palmar, dorsal digital veins
SarafDorsal digital nerves of saraf radial, saraf proper palmar digital dari saraf median
Pengenal
LatinDigitus III manus, digitus medius manus, digitus tertius manus
TAA01.1.00.055
FMACitakan:FMA
Terminologi anatomi

Jajangkung, panengah atawa ramo panengah (Basa Inggris: middle finger, long finger atawa tall finger) nyaéta ramo katilu dina leungeun manusa, nyelap di antara curuk (ramo kadua diitung ti jempol) jeung jariji (ramo kaopat). Luyu jeung ngaranna, ieu ramo téh mangrupa ramo pangjangkungna. Ogé disebut (dina basa Latin) "digitus medius" ("ramo tengah"), "digitus tertius" ("ramo katiga"), atawa "digitus III" dina anatomi.

Di sajumlahing nagara, utamana di Kulon mah, ngacung-ngacung jajangkung téh dianggap mangrupa kalakuan ngahina jeung jorang. Di Britania Raya ieu kalakuan téh sok dibarengan jeung curuk dilempengkeun bareng kalawan rapet. Kalakuan nu ngahina samodél kitu téh dipikawanoh dina basa Inggris minangka "flipping the bird",[1] "flipping someone off", atawa "giving the finger". Sebalikna, mun dilempengkeun bareng jeung curuk tapina dibelekékkeun ngabentuk hurup "V" bisa méré makna wilangan 2 atawa tanda kameunangan ("V" pikeun "victory", kecap basa Inggris nu hartina "meunang").

Jajangkung sok dipaké pikeun finger snapping bareng jeung jempol.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Jason Joseph, Rick Joseph (2007). 101 Ways to Flip the Bird. Broadway Books. ISBN 0-7679-2681-1.