Dawala

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dawala téh nyaéta salah sahiji panakawan dina carita wayang golék. Anak kadua ti Semar. Ari duduluranana nyaéta nu kahiji Astrajingga/Cépot, kadua Udél/Dawala, jeung Garéng.[1]

Ciri Has[édit | édit sumber]

Dawala irung panjang jeung dibatik .

Dawala téh boga ciri has nyaéta irungna panjang alahbatan jalma biasa, dikopéah, disarung, jeung sikepna leuwih wijaksana tibatan Si Cépot. Lamun aya pasualan jeung karerepet Dawala tangtu mindeng babarengan jeung Cépot. Malah Dawala jadi panengah lamun keur aya pacogrégan antara Cépot jeung Garéng.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]