Debu (grup musik)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
personil Debu

Debu nyaéta grup musik anu dibentuk di New Mexico, Amerika Serikat anu hijrah ka Indonesia taun 1999[1]. Saacan pindah ka Indobnesia, ngaran eiu grup musik nyaéta Dust On The Road[1]. Debu miboga loba personil, di antarana: Daood Abdullah (drum), Fatimah Husniah (saz, biola), Layla Wafiyah (harpa, kanoon, tamborin, vokal), Mustafa Ibn Daood (vokal, oud, biola, arranger, komposer), Ali Mujahid Abdullah (bass, vokal latar), Naimah Mahmoud (mandolin, perkusi, oud), Shakur Binhassan Ali (perkusi, biola), Najmah Hakimah (santoor, biola, intruktur biola, komposer), Naseem Nahid DeVoe (perkusi, riq), Muhammad Saleem (flute, perkusi, vokal), Syakura Yasirah (biola, saz) jeung Abdul Wahab (perkusi)[1][2].

Diskografi[édit | édit sumber]

Album pertama Debu di Indonésia nyaéta MABUK CNTA anu dirilis taun 2003 kalayan maké dua bahasa, nyaéta Bahasa Arab jeung Bahasa Indonesia[2]. Taun 2004, Debu ngarilis album MAKIN MABUK dina bahasa Indonésia jeung Basa Inggris[2]. Album katiluna nyaéta NYAWA DAN CINTA (dina bahasa Indonésia wungkul) anu dirilis taun 2006[2]. Album kaopatna nyaéta GUBAHAN PECINTA (dirilis dina bahasa Indonésia, Bahasa Turki, Bahasa Arab, Bahasa Inggris, Bahasa Cina, jeung Bahasa Italia) taun 2007[2]. Di Taun anu sarua, Debu ngarilis album HEP BERABER (dina bahasa Turki, Inggris, jeung Arab)[2].

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. a b c Debu-kapanlagi.com (diaksés tanggal 2 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f situs resmi Debu (diaksés tanggal 2 Nopémber 2011]]


Emoji u1f604.svg