Du'a Iftitah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Du'a Istiftah atawa Iftitah nyaéta du'a anu dibaca dina waktu solat antara takbiratul ihram jeung ta'ud, saméméh Al-fatihah. Umumna ulama ngahukuman du'a istiftah ieu sunnah.

Lafad[édit | édit sumber]

Aya sababaraha du'a iftitah anu dicontokeun ku Nabi, di antarana:

اللَّهُمَّ بَاعِدْ بَيْنِي وَبَيْنَ خَطَايَاىَ كَمَا بَاعَدْتَ بَيْنَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ، اللَّهُمَّ نَقِّنِي مِنَ الْخَطَايَا كَمَا يُنَقَّى الثَّوْبُ الأَبْيَضُ مِنَ الدَّنَسِ، اللَّهُمَّ اغْسِلْ خَطَايَاىَ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ

Hartina: "Ya, Allah. Jauhkeun antara kami jeung kasalahan kami sakumaha Anjeun ngajauhkeun antara wétan jeung kulon. Ya, Allah. Sucikeun kasalahan kami sakumaha papakéan anu bodas disucikeun tina kokotor. Ya, Allah. Beresihan kasalahan kami ku cai, salju, jeung és anu ti'is."[1]


Nulis.jpg
  1. https://sunnah.com/bukhari/10/138.