Lompat ke isi

Elyana

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Elyana
GumelarErneelya Elyana binti Emrizal
5 Juli 1987 (1987-07-05) (yuswa 36)
Shah Alam, Selangor, Malaysia
KabangsaanMalaysia
PagawéanPenyanyi, aktris
Taun aktip2001–ayeuna
PasanganKhairul Anuar Husin (m. 2010)
Anak2 (kaasup 1 anak tiri)
Karir musik
Aliran
  • Pop, Balada, R&B (2001-2002)
  • Pop rock (2003-2011)
Alat musikVokal
LébelFantasia Music City (FMC) (2001-2011)
Ramatlokawww.elyanamusic.net

Erneelya Elyana Emrizal (gumelar di Shah Alam, Selangor, Malaysia, 5 Juli 1987; umur 36 taun)[lower-alpha 1] nyaéta penyanyi sareng aktris Malaysia.[1][2] Anjeunna ngamimitian karirna di hiburan nalika yuswa 14 taun. Sapanjang karir musikna, Elyana parantos medalkeun 4 albeum studio, 2 albeum kompilasi sareng parantos ngarékam langkung ti 40 lagu. Dina awal penampilanna, Elyana ngalambangkeun lagu-lagu pop, balad sareng nuansa R&B, teras gentos kana pop rock.[3]

Hirup pribadi[édit | édit sumber]

Elyana lahir sareng ageung di Shah Alam, Selangor sareng mangrupikeun anak kadua ti opat murangkalih, 3 awéwé sareng 1 lalaki ti Emrizal Shamsuddin sareng Shamsidar Alias.[4]

Anjeunna nikah tanggal 19 Nopémber 2010 sareng Khairul Anuar Husin, sareng gaduh putri, Cinta Sumayyah.[5][6]

Elyana nuju dirawat pikeun kanker limfoma Tahap 4.[7] Saatos ngaleungitkeun di Gegar Vaganza 4, Elyana ngumumkeun yén anjeunna parantos kaserang kanker limfoma tahap opat salami 7 taun.[8]

Anjeunna ngajelaskeun dirina salaku jalma buta IT.[9]

Dina Oktober 2018, Elyana ngadopsi budak lalaki anu ngagaduhan sindrom Down.[10][11]

Dina 8 Désémber 2021, Elyana ngumumkeun yén anjeunna bébas tina kanker limfoma.[12]

Diskografi[édit | édit sumber]

Albeum studio[édit | édit sumber]

  • Satu (2002)
  • Segalanya (2003)
  • Bicara Mata Ini (2005)
  • Jadi Diriku (2007)

Albeum kompilasi[édit | édit sumber]

  • Terbaik... Elyana (2012)

Filmografi[édit | édit sumber]

Pilem[édit | édit sumber]

Taun Judul Peran Catetan
2006 Gong Ika Pilem munggaran / Pilem kahiji
2008 Dunia Baru The Movie Sofia Nordin / Opie
2010 Hooperz
2018 Dukun Nadia Karim

Catetan[édit | édit sumber]

  1. Anjeunna ngabagi tanggal kalahiran sareng Raja Farah sareng Juliana Evans anu ogé lahir dina 5 Juli, tapi dina taun anu béda. Ieu alatan, Elyana dibabarkeun dina 5 Juli 1987, sedengkeun Raja Farah dibabarkeun dina 5 Juli 1988 sarta Juliana Evans dibabarkeun dina 5 Juli 1989.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Suzan Ahmad. "Elyana bakal menggugat". Berita Harian. https://www.klik.com.my/item/story/2018060/elyana-bakal-menggugat. Diakses pada 30 April 2024 
  2. Dennis Chua. "#Showbiz: Being Elyana". New Straits Times. https://www.nst.com.my/lifestyle/groove/2019/04/483050/showbiz-being-elyana. Diakses pada 30 April 2024 
  3. "Saya masih ada". Utusan Malaysia. http://www.utusan.com.my/hiburan/selebriti/saya-masih-ada-1.58059. Diakses pada 30 April 2024 
  4. Haswari Ali. "Elyana sambut hari jadi di konti". Harian Metro. https://www.klik.com.my/item/story/3394512/elyana-sambut-hari-jadi-di-konti. Diakses pada 30 April 2024 
  5. Feride Hikmet Atak (26 Oktober 2010). Elyana nikah 19 November 2010 mStar Online. Diaksés dina 30 April 2024.
  6. Qarami Hashim (11 Maret 2018). Jodoh kahwin dua atau tiga memang sudah tertulis sejak azali - Elyana mStar Online. Diaksés dina 30 April 2024.
  7. "Cancer-stricken Elyana may become parlaysed". The Star Online. https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/10/26/cancerstricken-elyana-may-become-paralysed/. Diakses pada 30 April 2024 
  8. Rudy Imran Shamsuddin. "7 tahun menghidap kanser". Harian Metro. https://www.hmetro.com.my/utama/2017/11/287792/7-tahun-menghidap-kanser. Diakses pada 30 April 2024 
  9. Rudy Imran Shamsuddin (9 Séptémber 2017). Semangat baru demi peminat Harian Metro. Diaksés dina 30 April 2024.
  10. Elyana ambil anak angkat Kosmo!. 25 Nopémber 2018. Diarkib daripada yang asal pada 25 November 2018. Diaksés dina 30 April 2024.
  11. Suhaidah Abd Wahab (19 Désémber 2019). "Saya akan terus berjuang demi suami dan anak-anak" - Elyana Mingguan Wanita. Diaksés dina 30 April 2024.
  12. Fatin Farhana Ariffin. "Elyana bebas kanser limfoma". Berita Harian. https://www.bharian.com.my/hiburan/selebriti/2021/12/896790/elyana-bebas-kanser-limfoma. Diakses pada 30 April 2024 

Tumbu éksternal[édit | édit sumber]