Eundeuk-eundeuk Cang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Eundeuk-eundeuk cang nyaéta kawih kaulinan anu dipaké ku barudak bari eundeuk-eundeukan dina dahan tatangkalan.[1] Barudak ngarawih bari suka bungah jeung ngeundeuk-ngeundeuk tangkal anu ditaékannana, ngarawihna bari seuseurian kawas nu nyurakan batur nu ngaliwat ka éta tangkal, dikawihkeun dialeu-aleu.[1] Rakitanana kieu :

Eundeuk-eundeuk cang lagoni
Meunang peucang sahiji
Leupas deui ku nini
Beunang deui ku aki.[1]

Rakitan kawih lianna kieu :

Eundeuk-eundeuk cang lagoni
Meunang peucang sahiji
'Leupas deui ku [[nyai]
Beunang deui ku santri
Leupas deui ku nini
Beunang deui ku aki.[1][2]


Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. Kawih kaulinan barudak](diakses tanggal 03 Mei 2011)