Fédérasi Maénbal ASEAN

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Fédérasi Maénbal ASEAN
ASEAN Football Federation
AFFmap.png
Peta anggota AFF
SingketanAFF
Pawangunan31 Januari 1984[1]
RupaOrganisasi olahraga
Kantor puseurPetaling Jaya, Selangor, Malaysia
Kaanggotaan12 asosiasi anggota
PresidenHE Sultan Ahmad Shah
Loka wébhttp://www.aseanfootball.org

Fédérasi Maénbal ASEAN (Bahasa Inggris: ASEAN Football Federation) atawa mindeng disingget (AFF) nyaéta bagian tina Konfédérasi Maénbal Asia Tenggara. "ASEAN" nyaéta wancahan tina Association of South East Asian Nations. AFF diadegkeun taun 1984 ku Thailand, Filipina, Brunei, Singapura, Malaysia, Indonesia,Vietnam, Kamboja, Laos, jeung Myanmar. Dina taun 1996, AFF ngayakeun turnamén maénbal ASEAN munggaran ("Piala Tiger") nepi ka kiwari diayakeun sacara rutin unggal dua taun sakali. Ayeuna mah ngaranna robah jadi Piala AFF. Kiwari, AFF tuluy mekar nepi ka ngagabungna Timor Leste dina taun 2004 jeung Australia jadi tim ondangan sanggeus ngahiji dina wengkuan AFC dina ping 1 Januari 2006. Ping 7 Agustus 2008, AFF resmi ngabéwarakeun Suzuki salaku sponsor utama Turnamén Maénbal ASEAN. Ping 27 Agustus 2013, Australia resmi jadi anggota penuh fédérasi.[2]

Anggota[édit | édit sumber]

  • Bendera Brunei Brunei 1984
  • Bendera Indonesia Indonesia 1984
  • Bendera Malaysia Malaysia 1984
  • Bendera Filipina Filipina 1984
  • Bendera Singapura Singapura 1984
  • Bendera Thailand Thailand 1984
  • Bendera Kamboja Kamboja 1996
  • Bendera Laos Laos 1996
  • Bendera Myanmar Myanmar (Burma) 1996
  • Bendera Vietnam Vietnam 1996
  • Bendera Timor Leste Timor-Leste 2004
  • Bendera Australia Australia 2013

Kompetisi[édit | édit sumber]

Lalaki (Tim Nasional Senior)[édit | édit sumber]

  • Turnamén ASEAN (baheula Piala Tiger)
  • ASEAN Super League

Rumaja (Tim Nasional Kelompok Umur)[édit | édit sumber]

  • Turnamén Rumaja U-23 AFF
  • Turnamén Rumaja U-19 AFF
  • Turnamén Rumaja U-16 AFF

Awéwé[édit | édit sumber]

  • Turnamén Maénbal Awéwé AFF
  • Turnamén Maénbal Awéwé AFF U-19
  • Turnamén Maénbal Awéwé AFF U-16

Futsal[édit | édit sumber]

  • Turnamén Futsal AFF

Daptar Pinunjul AFF[édit | édit sumber]

Daftar pinunjul AFF (Tim Nasional Senior Lalaki) ti taun 1996 waktu ngaranna masih kénéh Piala Tiger.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. AFF - The Official Website Of The Asean Football Federation
  2. "Australia Officially in AFF". ASEAN Football Federation. Diakses tanggal 27 August 2013. 
  3. "Ini Daftar Juara Piala AFF | Goal.com". www.goal.com. Diakses tanggal 2017-11-29. 

Tumbu ka luar[édit | édit sumber]