Fruktosa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Fruktosa nyaéta jenis karbohidrat basajan (gula) anu dikandung dina gula méja. Salian fruktosa, gula nu digunakeun unggal dintenna ngandung glukosa nu mangrupa sumber tanaga pikeun awak. Salian gula nu dianggo sapopoé, dina kanyataanana fruktosa ogé dikandung dina bungbuahan. Fruktosa gula mangrupa gula alami ti buah nu jumlah teu seueur teuing, jadi geus aman keur kaséhatan.

Fruktosa ogé bisa kapanggih dina rupa-rupa pangamis kayaning sirop jagong fruktosa tinggi jeung sirop agave. Mun hiji béréndélan produk ditambahkeun gula salaku salah sahiji bahan utamina, biasana produk ngandung fruktosa tinggi. lolobana jalma teu nyerep sagala fruktosa nu didahar. Kaayaan ieu dipikawanoh salaku malabsorption fruktosa, nu dicirikeun ku gas kaleuleuwihan sarta gangguan pencernaan.

Teu kawas glukosa, fruktosa ngakibatkeun kadar gula getih ngurangan. Kituna, sababaraha ahli kaséhatan nyarankeun fruktosa salaku pangamis nu bisa disebatkeun aman pikeun penderita diabetes tipe 2.[1]

Pangaruh Fruktosa Kaleuleuwihan[édit | édit sumber]

Ngonsumsi fruktosa kaleuleuwihan geus pasti moal sehat kanggo kaséhatan Anjeun.

Sababaraha épék bisa lumangsung, upami kaleuwihan konsumsi fruktosa, di antarana:

  1. Ngaruksak komposisi lipid getih. Fruktosa bisa ningkatkeun kadar kolesterol jahat (LDL), balukar tina akumulasi gajih sabudeureun organ sarta panyakit berpotensi haté.
  2. Ningkat dina tingkat getih asam urat, nu ngabalukarkeun asam urat jeung darah tinggi.
  3. Anu ngabalukarkeun déposisi gajih dina ati, berpotensi ngabalukarkeun kasakit non-alkohol ati lemak.
  4. Ngakibatkeun résistansi insulin, anu bisa ngakibatkeun obesitas tur diabetes tingkat 2.
  5. Fruktosa teu ngurangan napsu ogé glukosa. Ku kituna mungkin nambahan napsu dahar kaleuleuwihan.
  6. Konsumsi fruktosa kaleuleuwihan bisa ngabalukarkeun résistansi leptin, disturbing angger gajih awak sarta ningkatkeun resiko tina obesitas.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Fruktosa".