Gandasoli

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gandasoli
Hedychium coronarium
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids
Order: Zingiberales
Kulawarga: Zingiberaceae
Génus: Hedychium
Spésiés: H. coronarium
Ngaran binomial
Hedychium coronarium
J. Koenig

Gandasoli (Hedychium coronarium) nyaéta tuwuhan ti kulawarga jajahéan nu asalna ti wilayah Nepal jeung India deukeut pagunungan Himalaya.

Ciri-Ciri[édit | édit sumber]

Gandasoli nu tumuwuh di Sierra Escambray, Kuba

Gandasoli anu boga ngaran ilmiah (Hedychium coronarium) mangrupakeun pepelakan nu tumuwuh ngarumpun. Ciri-cirina boga batang sejati sarta jangkung antara 40 jeung 50 cm, jeung kembangna seungit. Kembang ieu tumuwuh dina pucuk batang. Sedengkeun dauna wangun manjang sarta handapna rada buluan. Tangkai daunna aya létahan. Wangun kembangna bulir sarta boga pelindung warna héjo. Tina hiji daun pelindung kaluar dua atawa tilu kembang warna bodas hérang atawa kakonéngan. Sedengkeun rimpangna tumuwuh rapet,jeung seungit pisan.

Sumebar[édit | édit sumber]

Di Jawa tutuwuhan ieu aya di sakabéh pulo, jeung mimiti dipelak kira-kira saprak urang Hindu datang ka Jawa. Di Jawa, karak tutuwuhan ieu sumebar ka wewengkon Malesia (Istilah pikeun wewengkon Indocina, Semenanjung Malaya Indonesia jeung Filipina).

Rujukan[édit | édit sumber]


Nicotiana tabacum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-098.jpg