Gandasoli

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gandasoli
Starr 020803-0036 Hedychium coronarium.jpg
Hedychium coronarium
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
(unranked):
(unranked):
(unranked):
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
H. coronarium
Ngaran binomial
Hedychium coronarium

Gandasoli (Hedychium coronarium) nyaéta tuwuhan ti kulawarga jajahéan nu asalna ti wilayah Nepal jeung India deukeut pagunungan Himalaya.[1]

Ciri-Ciri[édit | édit sumber]

Gandasoli nu tumuwuh di Sierra Escambray, Kuba

Gandasoli anu boga ngaran ilmiah (Hedychium coronarium) mangrupa pepelakan nu tumuwuh ngarumpun. Ciri-cirina boga batang sejati sarta jangkung antara 40 jeung 50 cm, jeung kembangna seungit. Kembang ieu tumuwuh dina pucuk batang. Sedengkeun daunna wangun manjang sarta handapna rada buluan. Tangkai daunna aya létahan. Wangun kembangna bulir sarta boga pelindung warna héjo. Tina hiji daun pelindung kaluar dua atawa tilu kembang warna bodas hérang atawa kakonéngan. Sedengkeun rimpangna tumuwuh rapet,jeung seungit pisan.[2]

Sumebar[édit | édit sumber]

Di Jawa tutuwuhan ieu aya di sakabéh pulo, jeung mimiti dipelak kira-kira saprak urang Hindu datang ka Jawa. Di Jawa, karak tutuwuhan ieu sumebar ka wewengkon Malesia (Istilah pikeun wewengkon Indocina, Semenanjung Malaya Indonésia jeung Filipina).

Rujukan[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Damayanti, Dewi; Agung Sugiarto, Tinton Dwi Putra, Novi Widianti, Nina Wulan Dari (2008). Buku Pintar Tanaman Obat: 431 jenis tanaman penggempur aneka penyakit. Jakarta: AgroMedia. p. 103. ISBN 9789790061941. 
  2. Damayanti, Dewi; Agung Sugiarto, Tinton Dwi Putra, Novi Widianti, Nina Wulan Dari (2008). Buku Pintar Tanaman Obat: 431 jenis tanaman penggempur aneka penyakit. Jakarta: AgroMedia. p. 103. ISBN 9789790061941. 
Nicotiana tabacum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-098.jpg