Garéja

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Salah sahiji garéja nu aya di asia
Garéja di Hélsinki, Finlandia

Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan nu dikumpulkan ku Kristus.[1] Poé Pentakosta, nalika Roh Kudus dicurahkeun jadi poé lahirna garéja.[1] Hakékat garéja nyaéta missioner, bisa dicindekeun yén sakabéh aktivitas garéja nyaéta missioner, palayanan Sakramen, wawaran Firman, jeung sajabana.[1]

Sifat[édit | édit sumber]

  • Garéja nyaéta kudus

Kecap kudus hartina disorangankeun, diasingkaeun, dipisahkeun tinu lian, béda jeung nu lian.[1] Kakudusan garéja lain ku lantaran ayana kudus, tapi dikuduskeun ku Kristus.[1] Rasul Paulus nyebutkeun yén Jemaat nyaéta jalma-jalma nu dikuduskeun dina Kristus.[1] Garéja nyaéta kudus, diasingkeun tapi lain mengasingkan diri ku lantaran Garéja dititah ka jero dunya pikeun méré nyaho Injil Yesus Kristus.[1]

  • Garéja nyaéta am

Garéja nyaéta am, khatolik, universal, sumebar di sakabéh dunya.[1] Am hartina umum, jalaran éta, Garéja menerobos sakabéh watesan jeung miboga perpektif nu umum.[1] Garéja minangka am sifatna kudu universal sabab kasih Allah ieu ditunjukkeun ka dunya.[1] Jadi Garéja lain pikeun jalma beunghar waé.[1] Garéja teu kawatesan ku hiji daérah/suku/bangsa atawa basa nu tangtu tapi ngawengku sakabéh dunya.[1] Kitu deui, garéja téh teu kawatesanan ku zaman, tapi ngawengku zaman baheula, kiwari, jeung zaman nu rék datang.[1]

  • Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan

Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan nu geus yakin kana tindakan Allah jeung hayang ngébréhkeun deui tindakan éta ngaliwatan kahirupan manéhna minangka garéja.[1] Warga garéja sadar yén harti éksistensina ngaliwatan garéja (ekklesia), minangka umat nu dikumpulkeun ku Tuhan ti sakabéh bangsa.[1] Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan/kudus di jero Kristus jeung silih gumantung ka jalma séjénna.[1]

  • Garéja nyaéta hiji

Garéja nyaéta kasatuan umat Kristen, tempat bersekutu saluyu jeung kahayang Yesus Kristus, Raja Garéja.[1] Hiji dina nepikeun Injil, hiji dina ngalaksanakeun missi, asih ka Tuhan, hiji dina iman jeung pangharepan.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Garéja mimiti dipikawanoh minangka hiji yayasan di nagara Indonésia di taun 1969, tapi Misi Indonésia Jakarta teu acan dibentuk sacara resmi nepi ka taun 1975.[2] Ti taun 1980 nepi ka taun 2001 misi ieu ngan didukung ku misionaris satempat di widang kamanusaan di organisasi LDS Charities.[2] Taun 1987, Garéja narima pangakuan resmi ti pamaréntah Indonésia minangka hiji kesatuan Garéja nu geus dipisahkeun ti yayasan saacanna.[2] Bulan Januari taun 2000 Présiden Garéja, Gordon B. Hinckley diondang datang ka Indonésia ku Présiden Abdurrahman Wahid.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Garéja (Diakses tanggal 27 November 2011)
  2. a b c d Sajarah (Diakses tanggal 27 November 2011)