Garéja

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Salah sahiji garéja nu aya di asia

Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan nu dikumpulkan ku Kristus.[1] Poé Pentakosta, nalika Roh Kudus dicurahkeun jadi poé lahirna garéja.[1] Hakékat garéja nyaéta missioner, bisa dicindekeun yén sakabéh aktivitas garéja nyaéta missioner, palayanan Sakramen, wawaran Firman, jeung sajabana.[1]

Sifat[édit | édit sumber]

  • Garéja nyaéta kudus

Kecap kudus hartina disorangankeun, diasingkaeun, dipisahkeun tinu lian, béda jeung nu lian.[1] Kakudusan garéja lain ku lantaran ayana kudus, tapi dikuduskeun ku Kristus.[1] Rasul Paulus nyebutkeun yén Jemaat nyaéta jalma-jalma nu dikuduskeun dina Kristus.[1] Garéja nyaéta kudus, diasingkeun tapi lain mengasingkan diri ku lantaran Garéja dititah kajero dunya pikeun méré nyaho Injil Yesus Kristus.[1]

  • Garéja nyaéta am

Garéja nyaéta am, khatolik, universal, sumebar di sakabéh dunya.[1] Am hartina umum, jalaran éta, Garéja menerobos sakabéh watesan jeung miboga perpektif nu umum.[1] Garéja minangka am sifatna kudu universal sabab kasih Allah ieu ditunjukkeun ka dunya.[1] Jadi Garéja lain pikeun jalma beunghar waé.[1] Garéja teu kawatesan ku hiji daérah/suku/bangsa atawa basa nu tangtu tapi ngawengku sakabéh dunya.[1] Kitu deui, garéja téh teu kawatesanan ku zaman, tapi ngawengku zaman baheula, kiwari, jeung zaman nu rék datang.[1]

  • Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan

Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan nu geus yakin kana tindakan Allah jeung hayang ngébréhkeun deui tindakan éta ngaliwatan kahirupan manéhna minangka garéja.[1] Warga garéja sadar yén harti éksistensina ngaliwatan garéja (ekklesia), minangka umat nu dikumpulkeun ku Tuhan ti sakabéh bangsa.[1] Garéja nyaéta persekutuan jalma kapercayaan/kudus dijero Kristus jeung silih gumantung ka jalma séjénna.[1]

  • Garéja nyaéta hiji

Garéja nyaéta kasatuan umat Kristen, tempat bersekutu saluyu jeung kahayang Yesus Kristus, Raja Garéja.[1] Hiji dina nepikeun Injil, hiji dina ngalaksanakeun missi, asih ka Tuhan, hiji dina iman jeung pangharepan.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Garéja mimiti dipikawanoh minangka hiji yayasan di nagara Indonésia di taun 1969, tapi Misi Indonésia Jakarta teu acan dibentuk sacara resmi nepi ka taun 1975.[2] Ti taun 1980 nepi ka taun 2001 misi ieu ngan didukung ku misionaris satempat di widang kamanusaan di organisasi LDS Charities.[2] Taun 1987, Garéja narima pangakuan resmi ti pamaréntah Indonésia minangka hiji kesatuan Garéja nu geus dipisahkeun ti yayasan saacanna.[2] Bulan Januari tahun 2000 Présiden Garéja, Gordon B. Hinckley diondang datang ka Indonésia ku Présiden Abdurrahman Wahid.[2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Garéja (Diakses tanggal 27 November 2011)
  2. a b c d Sajarah (Diakses tanggal 27 November 2011)